Lange responstider: Borgmester vil råbe politiet op

Det går den forkerte vej med Politiets responstider i Nordvestjylland. Nu går to borgmestre sammen om at råbe politiet op.

Torsdag kom politiets nyeste responstider igen til debat. Flere steder i Nordjylland går det den forkerte vej, og borgmestrene har luftet deres utryghed i medierne. I Morsø Kommune står det værst til i regionenl, og her blæser borgmesteren nu til kamp. 

På Mors var responstiden i 2016 på 18 minutter og 8 sekunder. I 2017 er responstiden på øen steget til næsten 20 minutter; 19 minutter og 48 sekunder for at være præcis.

Og udviklingen skuffer borgmester Hans Ejner Bertelsen:

– Jeg synes, det er er fuldstændig modsatrettet af, hvad vi havde forventet. Da vi fik blandt andet politikadetter, havde jeg en klar forventning om, at responstiden ville falde i vores del af landet. Så jeg synes, at det her indikerer, at politiet ikke har prioriteret vores område. Jeg synes, at det er stærkt kritisabelt, siger han til Limfjord Update. 

Lav kriminalitet på Mors
Både Hans Ejner Bertelsen, og politiinspektør ved Midt- og Vestjyllands Politi, Claus Nørgaard, hæfter sig dog ved, at der næsten ingen kriminalitet er på Mors. Men det beroliger som sådan ikke borgmesteren:

– Hvis man er kriminel, læser man måske også statistikkerne. Og hvis man ved, at der går 20 minutter, før politiet kommer, så har man jo god tid til at færdiggøre det, man er i gang med. Det er ikke hensigtsmæssigt, siger han.

Hans Ejner Bertelsen vil nu sammen med borgmesteren i Thisted Kommune, Ulla Vestergaard, bringe responstiderne på banen og lægge pres på politiet til det næste kredsmøde.

I Thisted Kommune er responstiden steget med 27 sekunder til 13 minutter og 54 sekunder.


Seneste nyt

fra Nordjylland