Lange responstider på landet

Når Falck rykker ud med sine ambulancer tager det i gennemsnit 9 min. og 12 sek. at nå frem. Men i landdistrikterne må patienterne væbne sig med tålmodighed. Her kan der nemt gå over 15 minutter inden ambulancen er fremme.

Flere byer oplever en responstid i landdistrikterne, der ligger langt over gennemsnittet.

-Det er dybt kritisabelt, og det kan vi ikke acceptere. Derfor skal der gøres noget ved det. Men da Falck jo ikke bryder kontrakten, så kan vi jo ikke komme og sige til Falck; hov her er kontraktbrud, kan i lige få lavet det anderledes. Nej, det er vores udbudsmateriale, der skal gøres anderledes, og det vil komme til at koste flere penge, siger Marian Geller (V), der er medlem af Regionsrådet i Nordjylland.

Hun var imod udbudsaftalen om, at gennemsnitstiderne skulle gælde for hele Nordjylland, men ville hellere have Aalborg i en kategori for sig selv. Her er responstiderne oftest under seks minutter. Det trækker gennemsnittet ned. Hos socialdemokraterne mener man ikke umiddelbart, at der kan gøres noget anderledes.

-Nu er det jo sådan, at vi lever i en verden, hvor der ikke er uanede midler, og jeg vil sige, vi har fået det meste for de midler, vi har til rådighed, siger Mogens Nørgaard (A), der er medlem af Regionsrådet i Nordjylland.

Hos Falck overholder man kontrakten med regionen. Ud over ambulancerne har man også syv paramediciner biler og to akut-biler der ikke tæller med i ambulancernes responstider.

-Det er klart, at hvis politikerne ønsker vi skal kigge på setuppet og gå dybere ned i detaljen, så er vi selvfølgelig villige til at tage den dialog, siger Ambulancechefi Region Nordjylland, Kjeld Brogaard.

Falck og Regionsrådet vil nu sætte sig ned og drøfte responstiderne.


Seneste nyt

fra Nordjylland