BLOG: Langt væk fra cruisende cabrioleter, outletbutikker og drøndyre fadøl

Peter Møller Madsen puster ud efter endt Nibe Festival. Det foregår i sommerhuset i Lendrup Strand, der byder på tæt naboskab og plads til forskellighed.

Og nej, jeg holder ikke sommerferie i det skotske højland eller i de norske fjelde. Jeg rekreerer efter en veloverstået festival i fantastiske Lendrup Strand – der hvor Limfjorden er bredest, og hvor der bydes på intim stemning, lækker strand, tæt naboskab og plads til forskellighed og for den sags skyld rummelighed og personlighed.

quote Og genboen Niels Henrik byder med et stort smil og åbne arme i øvrigt gerne på en iskold Slots Classic – en hel ramme vel indkøbt til samme pris som den der ”fadbamse”.

Peter Møller Madsen, festivalleder, Nibe Festival.

Og er der så noget galt med outletbutikker, cabrioleter i relativ høj fart med pastelfarveklædte unge velhavere/wannabe-velhavere bag rattet, og en velskænket halvpebret ”fadbamse”? NEJ – på ingen måde. Jeg vil bare så meget hellere slappe af i den uspolerede og halvhemmelige perle, som Lendrup Strand er.

Her har vi fartgrænse på 20 km på de kringlede og snævre veje – hvilket ikke indbyder til at cruise med Ray-Ban brillerne i panden. Vi har vores lille købmand med relativt få, men de rette, varer på hylderne og grillkylling med pommes og bøfsandwich m.v. udover disken – alt sammen leveret med smil, varme og personlighed af Ib, og personalet. Og genboen Niels Henrik byder med et stort smil og åbne arme i øvrigt gerne på en iskold Slots Classic – en hel ramme vel indkøbt til samme pris som den der ”fadbamse”.

Altså langt væk fra det trendy sommerland, men alligevel det ultimative sted at feriere – et oplagt sted at rekreere og holde helt fri.

Beboerfesten og bordløberen

Forleden havde vi beboerfest. 160 feststemte naboer, orgeltramp med ”Hatten”, amerikansk lotteri, og formanden for beboerforeningen, som vi af gode grunde kalder ”bordløberen” på – ja, bordet. Vi slog søm i træblokken og sang ”Limfjordens Vande” – den der med ”Bare ligge der på bunden og si´ skåååååål”.

Beboerfesten er bare et godt eksempel på det unikke Lendrup. Det der gør, at vi valgte cruisende cabrioleter, outletbutikker og drøndyre fadøl fra, da vi købte sommerhus. Vi valgte med hjertet og gik efter denne uspolerede perle, det nære naboskab. Og ja, så bor vi i øvrigt på Carlsbergvej. Og uanset om vi bor på Albanivej, Faxevej, Ceresvej, Tuborgvej eller Carlsbergvej, så flager vi ALTID, når vi er i vores sommerhuse. Hvis I bare vidste, hvor fedt og livsbekræftende dét ser ud.

Danmark dejligst behøver ikke være enten eller

Lige nu er kl. 00.18, og jeg sidder på terrassen med lanterner og en god rom i glasset. Jeg hviler i mig selv, og kan slet ikke få nok af Lendrup Strand – Limfjordens perle, og ej heller af den unikke og pt. eksemplariske sommer. Og det er uanset om den står på cruisende cabrioleter, outletbutikker og drøndyre fadøl eller Lendrup Strand en masse. Behøver jeg sige mere – altså udover ”fortsat god og velfortjent sommer(ferie) til jer alle”. Tror jeg i morgen vil høre Troels – min gode festivalkollega, som bor lidt længere nede ad Carlsbergvej, om jeg må prøve en tur på det nyindkøbte paddleboard.

Om Bloggeren: 

Peter Møller Madsen er festivalleder, talsmand og musikbooker på Nibe Festival.
Han er født og opvokset i Nibe. Efter små 15 år i Aalborgs midtby flyttede han sammen med hustruen Hanne og børnene Malthe og Thilde tilbage til fødebyen.
Peter Møller Madsen er oprindeligt socialpædagog og har bl.a. arbejdet på gadeplan og som projektleder for et integrationsprojekt på Fritidscentret Fri-Stedet.


Seneste nyt

fra Nordjylland