Lars Larsen splitter regionsrådet

02:34

Dyb uenighed om tilskud til Made in Denmark

Jeg kan godt forstå, at Lars Larsen føler sig snigløbet, siger Per Larsen (K) om forløbet.

Jeg kan sagtens forstå, at Lars Larsen føler sig snigløbet, siger Per Larsen om regionens håndtering af sagen. Foto: Iben Hedemann

Jeg synes, man skal få lidt ro på. Vi er ikke løgnere, og vi løber ikke fra nogen aftale. Der har ikke ligget nogen aftale om, at vi skulle give tre gange 7,5 millioner kroner, siger Ulla Astman. Foto: Iben Hedemann

1 af 4

Der er vild uenighed i regionsrådet om støtte eller ikke støtte til golfturneringen Made in Denmark. Ulla Astman afviser, at region løber fra aftale.

Lørdag rasede Lars Larsen over, at Region Nordjylland nedsætter sponsorstøtte til golfturneringen Made in Denmark fra 7,5 til to millioner kroner. Og han vil nu flytte turneringen væk fra Nordjylland. 

Søndag er regionsrådet totalt splittet over udmeldingen. 

- Jeg forstår godt Lars Larsen. Det her handler om ordentlighed og kommer som et lyn fra en klar himmel, at støtten bliver barberet. Vi har heller ikke haft anden opfattelse, end at regionen skulle støtte med 7,5 millioner kroner, siger Per Larsen, der er medlem af forretningsudvalget i regionsrådet. 

Jeg kan sagtens forstå, at Lars Larsen føler sig snigløbet, siger Per Larsen om regionens håndtering af sagen. Foto: Iben Hedemann

- Da vi lagde budget i sommeren 2015, gik vi ud fra, at vi skulle bruge 7,5 millioner kroner. For mig hænger det slet ikke sammen. Jeg kan sagtens forstå, at Lars Larsen føler sig snigløbet, siger Per Larsen om regionens håndtering af sagen. 

- Jeg kan forstå, at man tog støtten op til genovervejelse, hvis vi manglede midlerne, Men vi har jo midlerne til at promovere Nordjylland, og vi ved, at den her golfturnering bliver set af millioner af mennesker hele verden rundt. Og vi ved, at det er en turnering, der batter noget i lokalområdet. Så jeg forstår ikke, at Socialdemokraterne nu siger, at 'der kommer nok noget andet, vi kan støtte'. Vi skylder at give en garanti på 7,5 millioner kroner til den turnering. Og nu ved vi ikke, hvad pengene så skal bruges til, siger Per Larsen fra Det Konservative Folkeparti. 

På den anden side af regionsrådssalen undrer den socialdemokratiske formand, Ulla Astman, sig over, at så mange i regionsrådet har fået opfattelsen af, at støtten var 7,5 millioner kroner også i 2016. 

Ulla Astman: Ingen aftale med Dyne-Larsen.  Foto: Iben Hedemann

- Jeg kan ikke sige, hvorfor andre har misforstået det, men der er ingen skriftlig aftale om eller politisk beslutning på, at man vil binde sig for tre år, siger Ulla Astman. 

Hun lader sig ikke gå på af den voldsomme kritik fra Lars Larsen, der kalder Region Nordjylland for 'halv- og helløgnere'. 

- Jeg synes, man skal få lidt ro på. Vi er ikke løgnere, og vi løber ikke fra nogen aftale. Der har ikke ligget nogen aftale om, at vi skulle give tre gange 7,5 millioner kroner, siger Ulla Astman. 

Hun mener, at regionen har ydet en stor hjælp til opstart af turneringen. 

- Med den indstilling, der ligger fra Vækstforum nu om støtte på to millioner kroner, så er der i alt givet 17 millioner kroner, og det synes jeg er en pæn opstartshjælp, siger hun. 

Om aftalen med Lars Larsen siger hun: 

- Jeg har ikke indgået en aftale med Lars Larsen. Det må bero på en misforståelse. Jeg har ikke haft møder med Lars Larsen i forhold til den her del. Vores bevillinger er et-årige, og jeg har ikke indgået nogen forhåndsaftaler med Lars Larsen, siger regionsrådsformand Ulla Astman. 

Hør mere om sagen i vores udsendelse klokken 19.30. Nedenfor kan du høre, hvordan Lars Larsen kritisererRegion Nordjylland for at løbe fra aftale - fra vores udsendelse lørdag. 

02:09

2016 kan ende med at blive det sidste år, hvor golfturneringen Made in Denmark bliver afholdt i Vesthimmerland. Region Nordjylland har besluttet ikke at støtte arrangementet med 7,5 millioner kroner, som de har gjort de sidste to år.

Luk video

 

Flere nyheder fra TV2 Nord