Laura fra Gistrup var egentlig fodboldpige - nu tager musikkarrieren fart

Under bandnavnet "Angående Mig" har Laura Lilholt Andersens sange fået en af de største anerkendelse i dansk musik - titlen som vinder af Karrierekanonen.

Det er ikke just fordi, succesen er steget Laura Lilholt Andersen til hovedet endnu.

Det er der heller ikke tid til. Hun skal jo også lige en tur i Brugsen, hjemme i Gistrup.

Inden da, kan hun dog lige nå at sætte ord på det, der kan sætte den unge nordjyske sangskrivers musikalske karriere op i et helt andet gear. Det, der skete i onsdags.

- Det er så vildt. Det er jo nogle af de allerstørste, der er kommet frem i de seneste år, der har vundet. Minds of 99, Katinka, Marie Key. Alle dem der. Så jo, det er helt vildt, fortæller hun til TV2 Nord.

Det, der skete, var, at Laura Lilholt Andersen, i spidsen for det musikalske projekt ”Angående Mig”, i onsdags blev udråbt som en af vinderne af Danmarks vel nok vigtigste musikkonkurrence, Karrierekanonen.

quote Det var faktisk først, da jeg var med til at en lille musikkonkurrence på efterskolen i Haverslev, at jeg begynder at få øjnene op for det. Folk synes ligefrem, at det lød godt. Det var ret vildt, egentlig. Det var med til at sætte det i gang, helt klart.

Laura Lilholt Andersen, vinder af Karrierekanonen 2019.

Konkurrencen, der årligt afholdes af Danmarks Radio, Smukfest og Bandakademiet, har, som Laura allerede har skitseret, udklækket nogle af de største navne i dansk musik igennem de seneste tyve år. Og i år var Lauras sange altså blandt de særligt udvalgte til den store hæder.

Mere end en konkurrence

At Laura Lilholt Andersens sange skulle være af konkurrencevindende kvalitet, var dog ikke noget, den 21-årige sangskriver havde tænkt, da Karrierekanonen fik tilsendt hendes sange.

- Jeg tænkte ikke over, at man kunne vinde. Jeg vil bare gerne prøve det der med, at folk responderede på de sange, man lægger op, siger Laura Lilholt Andersen.

- Karrierekanonen er meget mere end en konkurrence, synes jeg. Man får stadig masser af hjælp, selvom man ikke nødvendigvis vinder. Bare det med, at man bliver valgt til at være blandt 12 finalister, giver en masse opmærksomhed og et rygstød, man kan bruge til en hel masse, uddyber hun.

For nej, Laura Lilholt Andersen er ikke i familie med den kendte musiker Lars Lilholt. Så det med at skabe sig sit eget navn er vigtigt. Og her kan sejren i Karrierekanonen falde på et tørt sted.

 
 
Foto: Angående Mig / Facebook

Det betyder dog ikke, at de personlige sange og den særegne stil skal rettes ind efter en bestemt radioformel for at tækkes et større publikum.

- Vores musik er ikke nødvendigvis sådan specielt P3-egnet. Men det er også fint. Jeg har brug for at værne om de ting, der er vigtige i forhold til det kunstneriske. Men jeg har også brug for hjælp til kontrakter og alt det er. Det får vi hjælp til nu, siger Laura Lilholt Andersen.

Først Aalborg, så København, og nu Aarhus

Det var i Aalborgs musikmiljø, sangene begyndte at få vinger for Laura Lilholt Andersen. Næste kapitel blev et nyt liv i København, hvor den karismatiske musiker prøvede det der med ikke at være så anderledes endda. Og det var måske fint nok, egentlig.

- Tiden i København har givet mig alt og ingenting, egentlig. I starten var det ret svært i forhold til musikken. Vi havde faktisk etableret os en lille smule i Aalborg lige inden flytningen, så vi endte jo faktisk med flere gange at køre fem timer frem og tilbage fra København for at spille koncert i Aalborg, fortæller hun.

Og nu skal der så ske noget nyt. På mandag begynder Laura Lilholt Andersen på konservatoriet i Aarhus – på sangskriverlinjen, naturligvis.

- Lige så stor, man kan føle sig i Aalborg og Nordjylland, lige så lille kan man føle sig i København. Så måske Aarhus er et godt kompromis, griner Laura Lilholt Andersen.

Idrætsefterskole satte gang i musikken

At det var et efterskoleophold, der satte gang i musikken er måske ikke så overraskende. Men at musikkarrieren fik brændstof på Idrætsefterskolen i Haverslev, havde Laura Lilholt Andersen heller ikke selv forudset.

- Det lå slet ikke i kortene. Jeg var sådan en rigtig sportspige, så musik var faktisk ikke rigtig så stor en del af mit liv i min opvækst. Det handlede mere om fodbold. Det var faktisk først, da jeg var med til at en lille musikkonkurrence på efterskolen (Himmerlandscentrets Idrætsefterskole, red.), at jeg begynder at få øjnene op for det. Folk synes ligefrem, at det lød godt. Det var ret vildt, egentlig. Det var med til at sætte det i gang, helt klart, siger hun.

Fra sejr i efterskolens musikkonkurrence, til vinder af Karrierekanonen. Jo, det er skam gået helt hæderligt med musikken, indtil videre.

Næste skridt? Flere sange, flere koncerter, flere udgivelser.

Og den forkromede pladekontrakt?

- Ja, altså, vi har da fået en del henvendelser. Det er vist alt, jeg må sige lige nu, siger Laura Lilholt Andersen med et grin.

Og så skulle hun altså i Brugsen og handle, derhjemme i Gistrup.


Seneste nyt

fra Nordjylland