Laura vandt EM-bronze: Næste mål er PL

Parasvømmeren Laura Martens Christensen fra Aalborg vandt for nylig EM-bronze. Nu drømmer hun om flere medaljer og større stævner.

Det danske landshold i parasvømning har i augst deltaget i de EM i Dublin. Her rundede det danske hold stævnet af med at tage bronze i holdkappen, som var det allersidste løb.

En af bronzevinderne er aalborgensiske Laura Martens Christensen, som svømmer for Svømmeklubben Nord i Nørresundby. Den 20-årige svømmer skulle lige bruge noget tid på at fordøje EM-successen, inden hun helt forstod det.

- Det var rigtig stort. Der gik i hvert fald et par dage, før det gik op for mig, at jeg havde været med til at gøre det, siger Laura Martens Christensen.

Hun er født uden halvdelen af sin højre arm, men det har aldrig stoppet hende. Som 12-årig begyndte hun til parasvømning.

- Jeg har aldrig følt mig handicappet, så i starten var jeg lidt skeptisk over for det, fortæller hun.

Men hun hoppede altså alligevel i bassinet, og det skulle vise sig at være en god idé. Både fordi hun nu har hentet sin første EM-medalje, og fordi hun gennem svømningen mødte mange andre, der ikke lod sig bremse at deres handicap.

Hun opdagede også, at hun i bassinet ikke bare er Laura, der mangler en arm. Hun er meget mere end det, og hun håber at hun kan være med til at inspirere andre til at tænke på samme måde.

- Det her med, at man kan være en inspiration for andre, der har et handicap eller tænker, de ikke kan dyrke sport. At være en inspiration for andre, at det kan man godt, lige meget hvad, siger Laura Martens Christensen.

Fra september skifter Laura klubben i Nørresundby ud med en i Århus, når hun flytter til Østjylland for at studere filosofi. Men det betyder ikke, at Laura sætter ambitionerne ned. 

- Min drøm er at komme til de paralympiske lege, og så er det også en drøm at vinde en medalje eller flere, siger hun.

Også Lauras klubkammerat, den 17-årige Camilla Aagaard deltog i EM i Dublin, ligesom den 22-årige Amalie Østergaard Vinther, der oprindelig er fra Thisted, men nu bor, studerer og svømmer i Århus, også var med på holdet. Amalie Vinther var også med til at sikre Danmark bronze i holdkappen, og vandt desuden guld i 400 meter bryst.


Seneste nyt

fra Nordjylland