Laurie S. Fulton i Aalborg Øst

Aalborg Øst fik i dag fornemt besøg. Gæsten var den amerikanske ambassadør, Laurie S. Fulton. Hun ville se nærmere på, hvordan integrationen går i Nordjyllands mest multikulturelle område.

Den amerikanske ambassadør ankom i en sort Cadillac på en stille villavej i Aalborg Øst. Blandt velintegrerede unge fik Laurie S. Fulton et indblik i, hvordan integrationen kan lykkes også i et område, hvor der er store kulturelle forskelle. 

- Selv som amerikaner forstår jeg, hvad der skal til for at lære den danske kultur. Så jeg synes, det er interessant at høre de unges historier, siger Laurie S. Fulton.  

Faiso Abdi Shakur var en af de unge, der i dag fik lov at fortælle sin historie, og hvordan hun er blevet integreret i det danske samfund.

- Jeg fortalte hende, om den pigeklub jeg kommer i, hvor vi snakker om de problemer, der kan være i det danske samfund. Den har betydet meget for mig, siger Faiso Abdi Shakur.  

Men selvom Aalborg Øst har gode eksempler på, hvordan integrationen kan lykkes, så mener ambassadøren, at danskerne har en del at lære endnu af f.eks. USA.

- Danmark kan forhåbentlig lære, at forskellighed gør vores liv rigere. Og at man skal prise andre kulturer, historier og traditioner, også selvom vi lever i det samme samfund, siger Laurie S. Fulton.


Seneste nyt

fra Nordjylland