Laustsen: Brug for akut hjælp

Folketingsmedlem Bjarne Laustsen går nu ind i sagen om Løkkens sommerhusejere, hvis huse er ved at dratte i havet. Politikeren var selv ude at besigtige sommerhusene i dag og mener ikke, at der er mere tid at spilde.

- Klokken er lidt i tolv, så der skal ske noget nu, siger det nordjyske folketingsmedlem, Bjarne Laustsen (Socialdemokraterne).

Sommerhusejerne ved Løkken Strand har ansøgt Kystdirektoratet, som hører ind under Miljøministeriet, om lov til selv at lave deres egen kystsikring med sten - endda for deres egne penge, men de har endnu ikke fået et svar.

- Eva Kjer Hansen må se at få fingeren ud. Enhver kan jo se, at hvis der kommer en storm til, er husene væk, lyder det fra Laustsen.

Folketingsmedlemmet mener, at situationen er så grel, at myndighederne må handle ekstraordinært.

- Jeg synes, man i dette tilfælde skal give en dispensation, så vi redder værdierne. Og hvis det betyder, at sommerhusejerne vil bruge sten til at beskytte deres boliger, må de gøre det, fortæller Bjarne Laustsen.

Kystdirektoratet har hidtil afvist sommerhusejernes ønske om såkaldt hård kystsikring, men direktorartet har i dag holdt internt møde om netop situationen i Løkken. Direktoratet har dog ikke ønsket at kommentere på hvorvidt sommerhusejerne nu alligevel kan få lov at lave deres egen kystsikring med sten eller ej. Og det har heller ikke været muligt at få miljøminister Eva Kjer Hansen i tale om sagen


Seneste nyt

fra Nordjylland