Ledelse: fyringer i Sæby er midlertidige

Danish Crown i Sæby har varslet fyringer af 23 medarbejdere. Det ændrer dog ikke på, at der senere på året kommer langt flere nye stillinger til slagteriet, forsikrer kommunikationsdirektør.

Samme dag som Danish Crowns landsdækkende ledelse melder ud, at der er en række nye stillinger på vej til Sæby slagteri, så må fabrikschefen for selv samme slagteri varsle fyringer af i alt 23 medarbejdere.

Det ændrer dog ikke på, at Danish Crown vil placere en stor del af de varslede nye arbejdspladser på slagteriet, når de skal oprettes efter sommerferien. Det forsikrer Anne Villemoes, der er kommunikationsdirektør ved Danish Crown.

- Forudsat at der fortsat er svin at slagte, tør jeg godt love, at der er arbejdspladser på vej til Danish Crown i Sæby. Om det så bliver 100 eller 150, det må tiden vise, men det bliver i den størrelsesorden, siger Anne Villemoes.

Hun forsikrer, at de nye stillinger kommer oveni de 815 nuværende ansatte, og kalder de varslede fyringer af 23 medarbejdere i Sæby for en sæsonjustering.

- Vi er rigtigt glade for det, men det er på en beklagelig baggrund, siger John Christiansen, der er formand for fødevareforbundet i Nordjylland, og henviser til fyringerne i Esbjerg.

- Det er absolut kærkomment. Vi har en ledighedsprocent på seks - det vil sige trehundrede medlemmer, der ikke har noget at rykke i, så vi håber selvfølgelig på, at nogle af dem får noget at lave. Det ville være dejligt, siger John Christiansen.

Fredag morgen stod det klart, at Danish Crown trods lukningen af slagteriet i Esbjerg, der berører 500 medarbejdere, stadig planlægger at oprette 300 nye stillinger. Det er en del af de stillinger, der skal til Nordjylland.


Seneste nyt

fra Nordjylland