Ledelse på skoleskemaet i Aalborg og Hjørring

Ledernes fagorganisation, Lederne, tager i efteråret på turne til blandt andet to nordjyske byer, for at inspirere unge til at blive fremtidens gode ledere.

Rundt omkring på de danske skolebænke sidder fremtidens ledere. Nogle af dem ved det måske slet ikke endnu, og en hel forestiller sig sikkert ikke, at de en dag vil gå ledervejen.

Det skal der laves om på, mener fagorganisationen for ledere, Lederne, som nu tager på turne til ni danske byer med deres "Tag Ansvar"-kampagne. De to sidste stop på turneen bliver i Nordjylland, idet Lederne lægger vejen forbi Aalborg og Hjørring. Dermed håber Lederne, at de for vakt lederinteressen hos mange af de unge.

- Ledelse skaber stor værdi i samfundet, og derfor er det vigtigt at give unge mennesker en forståelse for, hvad ledelse går ud på. Vi håber at kunne inspirere de unge til at få lyst til at blive ledere i fremtiden. Ledelse handler om at tage ansvar og gå foran, og det har vi som samfund brug for, at endnu flere gør. Vi har brug for dygtige ledere på arbejdspladserne, men i høj grad også i civilsamfundet, som mange unge allerede er en del af for eksempel gennem deres fritidsinteresser, siger Torkild Justesen, direktør i Lederne.

Kampagnen er rettet mod folkeskolens øverste klassetrin samt elever på erhvervsskolerne, HF og gymnasierne. Rent praktisk åbner Lederne en "Tag Ansvar"-butik i hver af de ni byer. Her kan skoleklasser sammen med deres undervisere komme på besøg og lære mere om ledelse. Blandt andet kommer eleverne selv til at prøve kræfter med forskellige ledelsesdilemmaer.

- Vi har lavet et dilemmaspil til eleverne med nogle ledelsesdilemmaer, som de unge kan genkende sig selv i. Dilemmaerne kommer til at handler om alt fra mødetider og prioriteringer til, hvordan man skaber gode relationer til andre mennesker, fortæller Torkild Justesen.

Tag Ansvar-butikken åbner i Aalborg 30. oktober til 3. november og i Hjørring 6.-10. november. Alle dage kan skoleklasser komme forbi i tidsrummet 10-13. Man tilmelder sig ved at skrive til tagansvar@lederne.dk.


Seneste nyt

fra Nordjylland