Leder mobber ansatte: Leon Sebbelin og Allan Busk debatterer i aften

Sundhedscenter Rebild er under massiv kritik, fordi flere tidligere ansatte fortæller om mobning og trusler fra en leder.

Viceborgmester Allan Busk (Den Sociale Fællesliste) annoncerede fredag aften, at han trækker støtten til borgmester Leon Sebbelin (Radikale Venstre). Det sker som følge af den massive kritik, der er af Sundhedscenter Rebild.

- Han har ikke vores opbakning mere. Vi peger ikke på Leon Sebbelin, lød det fra Allan Busk.

-Jeg havde ondt i maven og var bange for at gå på arbejde dengang

Charlotte Lee Christiansen, tidligere ansat i Sundhedscenter Rebild

Sagen startede i tirsdags, da 16 tidligere medarbejdere stod frem. De fortæller om et center præget af groft psykisk arbejdsmiljø skabt af dårlig ledelse.

- Jeg havde ondt i maven og var bange for at gå på arbejde dengang. Min nuværende leder har brugt lang tid på at bygge min selvtillid op igen efter mine oplevelser på sundhedscenteret, siger Charlotte Lee Christiansen, der er en af dem, der har skrevet under på klagen. 

06:27

Tidligere og nuværende ansatte på sundhedscenter i Rebild retter sønderlemmende kritik mod leder

Luk video

De tidligere medarbejdere fik kort tid efter opbakning fra flere fagorganisationer. Fagorganisationerne beskylder blandt andet kommunaldirektør Jes Lunde for at give tillidsmænd i sundhedscenteret mundkurv på.

Fredag aften tog endnu en tidligere ansat bladet fra munden. Hun fortæller, hvordan lederen angiveligt bad hende om at overåge en kollega.

- Han har ikke løst den her opgave. Han har ignoreret, at så mange mennesker har det elendigt. Der er bevidst forsøgt at dække de her sager. Det kan jeg ikke stå model til, siger viceborgmester Allan Busk. 

03:24

Rebild Kommunes viceborgmester fra Den sociale Fællsesliste, Allan Busk har på baggrund af sagen om sundhedscentret i Rebild mistet tilliden til borgmester Leon Sebbelin. Se interviewet her. 

Luk video

- Sygefraværet er lavt og faldende. Arbejdtilsynet har været på besøg og har givet grøn smiley. Så der hvor man normalt kan se, der er noget galt, bonner det ikke ud, lød det fra borgmesteren onsdag.

Læs også Medarbejdere frygter leder: Bange for at gå på arbejde

Læs også Fagorganisationer: Kommunen har givet vores medlemmer mundkurv på

Læs også Leder mobber ansatte: Arbejdstilsynet går ind i sagen

 

Har du et godt tip?

Flere nyheder fra TV2 Nord