Ledige på stroppetur hos Søværnet

Frederikshavns kommune afleverede i dag 12 unge ledige til søværnet. Håbet er, at Søværnet kan hjælpe de unge, så de kan finde et arbejde.

Tirsdag blev 12 unge afleveret på Havariskolen i Frederikshavn. Sammen skal de nu igennem en masse strabadser hos Søværnet. En af de unge er Anders Bach.

- Det var i stedet for at sidde indenfor. Så ville jeg hellere det her, siger kontanthjælpsmodtager Anders Bach til TV2 Nord.

Formålet med øvelserne er at ryste de unge sammen, og styrke deres selvværd.

- Hvis de lige mangler det sidste for at komme ud på arbejdsmarkedet. Så har vi måske de redskaber der skal til, for at få noget mod på tilværelsen, siger seniorsergent Jesper B. Pedersen til TV2 Nord.  

Første øvelse er en forhindringsbane i mørke, som er beregnet til røgdykkere. I dag er der dog ingen røg, men alligevel kræver banen at de unge samarbejder.

- De får en oplevelse de normalt ikke ville få. De får muligheden for at afprøve nogle grænser. Det er jo unge på kontanthjælp, der ikke har mulighed for at prøve det andre steder, siger koordinator i Frederikshavn Kommune, Børge Lehmann til TV2 Nord.

Søværnet stiller dog ikke op for de unges blå eller brune øjnes skyld. De håber, at de kan vække de unges interesse for en fremtid i Søværnet.

- Selvfølgelig. Bagtanken er jo at vi kan få nogle af de unge interesseret i Søværnet som arbejdsplads, siger seniorsergent Jesper B. Pedersen til TV2 Nord.


Seneste nyt

fra Nordjylland