Ledigheden er faldet i Nordjylland

På et år er ledigheden i Nordjylland faldet med næsten fem procent.

Ledigheden i Nordjylland er stadig lidt højere end i resten af landet, men det går den rigtige vej. Fra februar 2017 til februar 2018 faldt ledigheden med 718 bruttoledige. Det svarer til et fald på 4,9 procent, og det betyder, at ledigheden i februar var på 5,1 procent i Region Nordjylland, og den har været faldende i alle kommuner bortset fra Jammerbugt og Læsø.

Selv om det altså er en smule højere end ledigheden på landsplan, som ligger på 4,3 procent, er det fornuftige tal, der er kommet ud, mener formanden for det regionale beskæftigelsesråd (RAR Nordjylland), Birgit Frederiksen.

- Det kan mærkes i Nordjylland, at det går godt med den danske økonomi. Den stigende efterspørgsel i virksomhederne har betydet, at flere virksomheder har udfordringer med at skaffe nye medarbejdere med de rette kvalifikationer. I den forbindelse har RAR Nordjylland netop godkendt den nye positivliste for den regionale uddannelsespulje, som indeholder kurser, hvor ledige kan blive opkvalificeret inden for områder med mangel på arbejdskraft, siger Birgit Frederiksen.

Samtidig med er ledigheden er faldet, er beskæftigelse steget. Fra december 2016 til december 2017 steg beskæftigelsen i Nordjylland med 1021 fuldtidspersoner. Det svarer til en stigning på 0,5 procent.

Dermed var der i alt 214.999 fuldtidsbeskæftigede i Nordjylland i december 2017. Andelsmæssigt er beskæftigelsen steget mest på Læsø og i Rebild Kommune, mens der i Frederikshavn Kommune og Jammerbugt Kommune har været mindre fald i beskæftigelsen.

Ledigheden i Nordjylland er størst hos de 25-29 årige.


Seneste nyt

fra Nordjylland