Legen er multi-sjov

Foto: Daniel Mikkelsen

Multibaner, hvor børn kan udfolde sig med leg og alverdens boldspil, dukker op over alt i Nordjylland i de her år. I dag blev to nye baner indviet.

Ventetiden har været ulidelig for børnene i Asaa. De har fået ikke bare en - men fire nye multibaner. De er så sjove at børnene ikke rigtigt har tid til at snakke.

-  Det er rigtig sjovt at spille her, men der er også ret glat på banen, siger Jeppe Hjelm Christensen fra Asaa, da TV2/Nord trækker ham til side for at snakke. Han tripper for at komme ind på banen igen

Flere måneders forventning er også blevet indfriet for børnene i Overlade ved Løgstør. Bynes nye multibane er indviet.

- Det er meget federe end at spille græs. Når skyder til bolden på græs ryger den langt væk. Her på banen er der en bande til at stoppe den, siger Per Jørgensen fra Aasa.

En evaluering af 50 multibaner i Aalborg Kommune har vist at inaktive børn er blevet mere aktive, og der sker mindre hærværk, hvis der ligger en multibane i nærheden. 

Både i Overlade og Asaa er banerne blevet bygget af frivillige kræfter. I Asaa rakte 509.000 kroner til fire baner på almindelig asfalt. I Overlade har de fået en parkourbane og en multibane for 600.000 kroner. Overlade-multibanen er så til gengæld udstyret med et kostbart gummiunderlag, der har den fordel at man ikke slår sig ret meget, hvis man falder.