Lejerne vælger indboforsikringen fra

Knap hver femte lejebolig har ikke en indboforsikring. Det kan blive en dyr fornøjelse, hvis uheldet er ude.

Hvis uheldet er ude, og hjemmet står i flammer, kan en forsikring af dine ejendele være et plaster på såret, der kan hjælpe dig på fode igen. Men hver tiende danske husstand har ikke tegnet en indboforsikring. Værst ser det ud blandt landets lejeboliger.

Efter en brand på Poul Buås Vej i Aalborg den 18. august stod omkring en femtedel af de 57 evakuerede familier uden forsikring af deres indbo, og tilfældet er langt fra enestående.

Den seneste opgørelse fra Forsikring & Pension viser, at 17 procent af landets flere end en million lejere står uden en indboforsikring.

Hvis ens lejlighed står i flammer, og der ikke er et forsikringsselskab, der kan hjælpe, er det ikke kun på pengepungen, det kan mærkes. Man risikerer også at stå uden tag over hovedet. Det fortæller Riccardo Krogh Pescatori fra Forsikringsoplysningen.

- Man skal ud og genanskaffe hele sin bolig igen med tøj, møbler, tæpper, musikanlæg og fladskærm, og hvis man ikke har en indboforsikring som lejer, så kan man ikke kræve, at der er nogen, der går ud og hjælper en med at blive genhuset, siger han.

Samtidig er det oftere økonomisk dårligt stillede familier, der sparer forsikringen væk. Opgørelsen viser nemlig, at der er en overrepræsentation af husstande med en indkomst på mindre end 150.000 kroner om året.

Men ifølge Mads Mølgaard, der er forsikringsjurist ved Forbrugerstyrelsen, er det en rigtig dum idé at vælge forsikringen helt fra.

Han anbefaler derfor, at økonomisk pressede husstande i stedet vælger en forsikring med en høj selvrisiko. På den måde opnår man en lavere ydelse, mens man stadig er dækket ind.

Med i en indboforsikring følger desuden altid en ansvarsforsikring, som går ind og dækker den millionregning, der kan være konsekvensen, hvis du kommer til gøre skade på andre.


Seneste nyt

fra Nordjylland