Lejrskole totalskadet

En lejrskole på Strandvejen i Hals er totalt udbrændt og ødelagt efter en voldsom brand tirsdag eftermiddag. Ingen personer er kommet til skade.

Og indsatsleder Brian Pedersen ærgrer sig, for branden kunne med stor sandsynlighed være undgået.

- Meget tyder på, at branden er opstået i en eller flere affaldscontainere placeret direkte op ad huset. Vi ved ikke hvad, der er smidt i containerne, men som det ser ud, er det der, ilden starter og på grund af placeringen tæt på huset, får ilden fat i tagudhænget, og så går det stærkt, forklarer indsatslederen.

Ilden breder sig til hele tagkonstruktionen, og selv om brandvæsnet er hurtigt fremme, så lader det sig ikke gøre at redde lejrskolens bygninger.

- Det er rigtigt ærgerligt, men der er ingen, der kommer på lejrskole der igen, siger Brian Pedersen og opfordrer alle til at tjekke deres affaldscontainere en ekstra gang:

- Vi ser det desværre ofte, at affaldscontainere står for tæt på bygninger. Hvis man lige var flytter containeren væk fra huset, så tror jeg, man kan undgå en del brande.

Det var en tilfældig forbipasserende, der opdagede branden og slog alarm.

Lejrskolen, der ejes af en forældrekreds bag Stolpedalsskolen, Sofiendalskolen, Gammel Hasseris Skole og Kærby Skolen, var lukket ned, og der var ingen personer i fare i forbindelse med branden.

Lejrhytten er bygget i 1955 af forældre og lærere ved skolerne i den tidligere Hasseris Kommune. Lejrhytten får et mindre årligt tilskud fra Aalborg Kommune, og må derudover selv skaffe midler til drift og vedligeholdelse. Det gøres ved at lærere og forældre tegner medlemskab af lejrhytten på de fire skoler.


Seneste nyt

fra Nordjylland