Lene E. haster krisepakke igennem

Krisen og utrygheden i markederne er så alvorlig, at økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen (K) allerede i dag fremsætter lovforslaget om bankredningspakken i Folketinget.

Garantiordningen får virkning med tilbagevirkende kraft fra i søndags, hvor sikkerhedsnettet under bankerne blev offentliggjort.

- Vi vil sætte handling bag ordene hurtigt. Lovforslaget vil blive fremsat i dag. Det sker på baggrund af, at Nationalbanken og Finansrådet har anmodet regeringen om, at lovforslaget bliver behandlet meget hurtigt af hensyn til at sikre den finansielle stabilitet, siger Lene Espersen.

Hun forklarer, at lovforslaget derfor skal førstebehandles af Folketinget i morgen, og på baggrund af ønskerne fra den finansielle sektor er det planen, at forslaget vedtages så hurtigt som muligt og helst inden Folketinget holder efterårsferie.

Det slår ministeren fast i en pressemeddelelse, efter
finansmarkederne onsdag formiddag ignorerede pakken med heftigt faldende aktiekurser som følge.

Flere aktører, bl.a. finansdirektør i Danske Bank Tonny
Thierry Andersen, har påpeget, at redningspakken endnu ikke er trængt igennem til de udenlandske markeder. Det samme har økonomi- og erhvervsministeren observeret.

- Når markederne endnu ikke har reageret fuldt ud, så er det formentlig, fordi de endnu ikke har forstået budskabet, siger Lene Espersen.

Hun slår derfor fast, at der er spændt et sikkerhedsnet med statsgaranti ud under alle simple kreditorer i pengeinstitutter i Danmark. Det betyder, at alle almindelige bankkunder og virksomheder uanset størrelsen af deres indestående kan være helt trygge ved at have deres penge stående i banken.

- Det budskab bør der ikke herske tvivl om, siger Lene
Espersen og understreger, at en vedtagelse er så sikker som jul i december.

- Der er en bred politisk aftale bag garantiordningen, og der er derfor ikke nogen grund til at betvivle, at garantiordningen bliver vedtaget. Når der er en politisk aftale, har vi i Danmark lang tradition for, at så bliver lovforslaget også vedtaget, siger hun.

/ritzau/


Seneste nyt

fra Nordjylland