Lene Hansen: Ingen bekymring

Lene Hansen er ikke bekymret over eventuelle forsøgsboringer efter naturgas i Østvendsyssel.

- Borgerne bør ikke være bekymrede.

Sådan siger Brønderslevs borgmester Lene Hansen til planerne om at starte forsøgsboringer efter naturgas i undergrunden i Østvendsyssel. Det fortæller DR Nordjylland.

Det er olieselskabet Total, der i samarbejde med den statslige Nordsøfonden, vil lede forsøgsboringen. I næste uge udpeger selskabet præcis det sted på grænsen mellem Brønderslev- og Frederikshavn kommuner, hvor boringen skal finde sted.

Selskabet har fået tilladelse fra staten - og bliver det Brønderslev kommune, der skal lægge jord til forsøgsboringerne, er borgmester Lene Hansen som udgangspunkt positiv.

- Det er et spændende projekt med kæmpe potentiale, siger borgmesteren.

I jagten på skifergas anvendes en kontroversiel boremetode, kaldet 'fracking'. Metoden kræver brug af store mængder kemikalier - og er blevet forbudt ved lov i flere lande - blandt andet i Frankrig, hvor olieselskabet Total har hovedsæde.

Lene Hansen er dog overbevist om at den danske miljølovgivning vil tage højde for problemerne og gøre projektet forsvarligt.

- Vi stiller nogle helt anderledes skrappe krav af hensyn til miljøet. Samtidig vil vi lave vores egen grundige miljøundersøgelse inden vi giver tilladelse til olieboringerne, siger hun.

Lene Hansen opfordrer borgerne til at møde op til de informationsmøder som olieselskabet Total sammen med staten vil afholde når placeringen af prøveboringen er endeligt fastslået.


Skifergas i Nordjylland

def_thumb,50_percent,default_thumb

play Regeringen lukker for boringer efter olie- og gas på land

default_thumb

play Minister om skifergasdebat: Vigtigt, at vi bliver klogere

Skifergas, Dybvad

Skifergasprotest på museum

skifergas

Ø, Å, R og SF: Drop skifergasboringer til solen brænder ud

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland