Letbane skrottet: Busser på vejen istedet

00:34

Der kommer ingen letbane til Aalborg. I stedet skal busserne nu have en særskilt kørebane. Det har et samlet Aalborg Byråd netop besluttet

Foto: Torben Lykke Larsen

1 af 2

Der kommer ingen letbane til Aalborg. I stedet skal busserne nu have en særskilt kørebane.

Tirsdag morgen besluttede et samlet Aalborg Byråd at gå efter en BRT-busløsning, efter Aalborg Letbane ikke længere er på Finansloven.

Løsningen betyder, at busser vil komme til at køre i den bane, som Letbanen skulle have kørt i. Altså bliver de ikke holdt tilbage af den øvrige trafik.

- Partierne havde en god drøftelse af situationen og var enige om, at der var brug for handling for at løse problemerne med den kollektive trafik mellem vest- og midtbyen og Universitetet, som er udsat for et hårdt pres med mange passagerer og med udsigt til yderligere pres, når det nye Universitetshospital står klar og som konsekvens af de mange nye byggerier, der er på vej op langs den rute, som Letbanen skulle have haft, siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen.

Nu vil de gå til staten for at høre, om de vil være med til at medfinansiere løsningen, som er billigere end de 839 millioner kroners støtte, Aalborg var blevet lovet af den tidligere regering.

- Aalborg vokser rigtig meget, og hvis vi ikke får styrket den kollektive trafik, får vi alvorlige trængselsproblemer og forsinkelser til gene for rigtig mange borgere og virksomheder. Jeg håber meget, at staten vil medvirke til at medfinansiere en sådan BRT-busløsning, siger Thomas Kastrup-Larsen.

Flere nyheder fra TV2 Nord