Lettelse over ophævede vandplaner

Flemming Fuglede Jørgensen, formand for Bæredygtigt Landbrug, er lettet over Natur- og Miljøklagenævnets afgørelse om at ophæve vandplanerne.

Natur- og Miljøklagenævnet fastslog tirsdag at vedtagelsen af 23 statslige vandplaner er ugyldige, fordi høringsfristen var for kort. Naturstyrelsen planlægger derfor en ny supplerende høring, og det glæder den nordjyske formand for foreningen Bæredygtigt Landbrug.

- Det er en delsejs for os, og et skridt i den absolut rigtige retning. Men indtil videre fortsætter vi vores arbejde, indtil vi får nogle vandplaner, der er vedtaget på et rigtigt juridisk grundlag i forhold til EU, og som er fagligt korrekt, og giver os sammenlignelige rammer med de lande, som vi normalt sammenligner os med, siger Flemming Fuglede Jørgensen.

Vandplanerne dækker blandt andet over den omdiskuterede randzonelov, som ellers trådte i kraft i september 2012.

- Jeg går da bestemt ud fra, at randzoneloven også er ugyldig nu. Den er vedtaget på et grundlag, der ikke gælder, siger Flemming Fuglede Jørgensen, og glæder sig på landsmændenes vegne.

Vandplanerne har indtil videre været anledning til stor debat, ligesom flere retssager er på vej imod staten i kølvandet.

Miljøminister Ida Auken (SF) siger til Ritzau, at hun afventer en redegørelse fra Naturstyrelsen for, hvornår og hvordan en ny høring hurtigst muligt kan gennemføres.

- Jeg kan konstatere, at Naturstyrelsen tager sagen meget alvorligt. Og det er helt på sin plads, at de planlægger en ny høring. For det er afgørende, at alle dem, der bliver berørt af vores planer, får mulighed for at komme til orde. Det er et grundlæggende princip i det danske demokrati, siger miljøminister Ida Auken til Ritzau.


Seneste nyt

fra Nordjylland