Liberalisering skal redde hestevæddeløb

Et flertal i Folketinget har besluttet at liberalisere markedet for spil på hestevæddeløb.

Aalborg Væddeløbsbane - Racing Arena Aalborg - har i flere år været hårdt presset på økonomien, men en kommende liberalisering af markedet for hestevæddemål kan forhåbentlig være med til at vende skuden.

Som det er i dag, er det statsejede Danske Spil, der er den eneste udbyder af væddemål på hestevæddeløbssporten - de har monopol. Det monopol og den ordning, der skal sikre væddeløbsbanerne økonomisk, har ifølge Aalborg Væddeløbsbanes daværende direktør Michael Korfitsen spillet fallit, så de 1,5 procent af Danske Spils omsætning på hestevæddemål, der ryger tilbage til væddeløbsbanerne, har langt fra været nok og i februar 2016 kørte driften på pumperne i Aalborg.

- Vi har en utrolig lav avance, når der spilles på heste. Derfor mangler vi penge til driften, sagde Michael Korfitsen dengang.

Nu skal der så laves om på det hele. Et flertal i Folketinget har, på skatteminister Karsten Lauritzens foranledning, besluttet at liberalisere markedet og ændre reglerne, så andre aktører end Danske Spil kan udbyde spil på hestevæddeløb. Samtidig er det blevet besluttet at otte procent af omsætningen på løbene skal sendes tilbage til sporten med henblik på at få den udviklet, så publikumsinteressen stiger.

- Som skatteminister for Venstre er det altid glædeligt, når man kan være med til at liberalisere dele af samfundet. Nu fortsætter vi den linje, som vi allerede har set virke på andre områder af spilmarkedet – nemlig at skabe mere konkurrence og samtidig sikre ansvarlige rammer for udbud af spillene. Det er sund fornuft og til gavn for alle aktører, også hestesporten, udtaler skatteminister Karsten Lauritzen i en pressemeddelelse.

Reglerne træder i kraft til årsskiftet.

Og repræsentanter for hestesporten er helt på linje med ministeren. Det nye tiltag vil bestemt gavne sporten.

– Rammerne i denne lovgivning vil give hestesporten et solidt økonomisk grundtilskud i en længere årrække, samtidig med at der gives mulighed for at opbygge nye indtægter fra det liberaliserede marked. Disse nye indtægtsmuligheder vil på sigt blive hestesportens platform for fremtidig drift og udvikling, derfor ser vi gode muligheder i denne aftale, udtaler Peter Rolin, der er bestyrelsesformand for Dansk Hestevæddeløb.

– Hestevæddeløbssporten har lidt under den nuværende struktur igennem mange år. Den oprindelige tanke var god, men har aldrig fungeret for hestevæddeløbssporten. Vi ser perspektiver i den kommende aftale, og det er glædeligt, at markedet bliver åbnet for andre spilleselskaber, der kan være med til af løfte omsætningen på hestespillet i Danmark, lyder det videre fra Peter Rolin.


Seneste nyt

fra Nordjylland