Ligger stadig for anker i Aalbæk Bugt: Søfolk uden løn i fem måneder

19 russiske søfolk ombord på tankskibet Natig Aliyev i Aalbæk Bugt venter stadig på at få deres løn udbetalt fra det russiske rederi Palmali.

Besætningen om bord på tankskibet Natig Aliyev i Aalbæk Bugt, der har ligget for anker siden den 7. februar, har nu ikke fået løn i fem måneder.

Tankskibet har været tilbageholdt i snart et halvt år af Fogedretten i Hjørring, da rederiet Palmali ikke kan betale sin gæld til en bank. Søfartsstyrelsen har også gjort såkaldt arrest i skibet, da besætningen ikke har fået løn siden marts. 

Rederi skal således betale både sin gæld og løn til besætningen for at få lov til at sejle videre. Det russiske rederi har flere gange afgivet løfte om, at besætningen får deres løn, og besætningen var således stillet i udsigt, at de ville få lønnen udbetalt 17. juli. Den frist overholdt rederiet ikke, og seneste besked til besætningen er, at de får løn 1. august. 

De internationale transportarbejderes Fagforbund, ITF, er klar til at hjælpe de strandede søfolk hjem, men det kræver, at de skriver under på en fuldmagt, som giver ITF ret til at gå videre med sagen. 

19 søfolk, der er fanget på et tankskib i Aalbæk Bugt, har angiveligt ikke fået løn i fire måneder, og nu er de også løbet tør for mad og brændstof. Arkiv.

- Jeg er klar til at sejle ud til skibet, når de beder om hjælp, men hvis ikke de vil skrive under, så kan vi ikke hjælpe dem, siger Morten Bach, som er inspektør i ITF, De internationale transportarbejderes Fagforbund.

Søfolkene er via deres forsikring garanteret fire måneders løn og gratis hjemrejse, men for at den kan komme til udbetaling med hjælp fra De internationale transportarbejderes Fagforbund, kræver det, at de skriver under på fuldmagten. 

Mangler hverken mad eller vand

I følge Morten Bach har den russiske besætning til russiske kilder givet udtryk for, at de ikke mangler mad og vand om bord. Søfartsstyrelsen har også tidligere været om bord for at tjekke forholdene på tankskibet i Aalbæk Bugt. 

- Hvis besætningen ikke har mad og vand, så griber vi ind og henter besætningen i land, men det vil betyde, at skibet så regnes som forladt, hvorefter myndighederne og forsikringsselskabet overtager det, siger Morten Bach. 

Besætningens 19 mand har været på skibet siden marts, hvor de afløste den tidligere besætning, da skibet sejlede op gennem Kattegat og blev stoppet ud for Aalbæk. 

Skibet har ligget på den samme position otte sømil ud for Aalbæøk Havn siden 7. februar. 


Seneste nyt

fra Nordjylland