Liggetider svinger: Så lang tid er huse til salg i din kommune

Der er stor forskel på, hvor længe det tager at få parcelhuset solgt. Alt efter hvilken nordjysk kommune du bor i tager det i gennemsnit mellem 172 dage og 422 dage.

Hvis du skal sælge parcelhuset, så betyder det rigtig meget, hvilken kommune du bor i. Det viser en ny undersøgelse Dansk Byggeri har fået foretaget. 

Den gennesnitlige liggetid for parcelhuse er 303 dage, hvis man kigger på alle 11 kommuner i Region Nordjylland. 

- De nordjyske håndværksvirksomheder mærker den lange liggetid, for når der bliver solgt et hus, følger der typiske nogle renoveringsopgaver som for eksempel nyt gulv eller badeværelse med. De opgaver er der simpelthen længere imellem, og det kan mærkes særligt i de mindre virksomheder, som typisk arbejder for private, fortæller siger chefkonsulent Maria Schougaard Berntsen fra Dansk Byggeri i en pressemeddelelse. 

Den gennesnitlige liggetid i kommunere svinger rigtig meget. Læsø Kommune er topscorer, hvor det i gennemsnit tager mere end et år at komme af med sit parcelhus. Hele 422 dage er den gennemsnitlige liggetid på øen. Kommunen med kortest liggetid er Aalborg Kommune, hvor liggetiden i gennemsnit er på 172. 

- Helt generelt går det den rigtige vej i Danmark og i Nordjylland. Selvom det stadig mærkes mest i Aalborg, så har otte ud af 11 kommuner faldende liggetider, og flere af dem har fået barberet mere end en måned af. Det er ret godt og må meget gerne fortsætte, siger Maria Schougaard Berntsen.

Siden første halvår af 2016 er liggetiderne på parcelhuse steget i Thisted og Hjørring kommune, mens Morsø, Brønderslev og Vesthimmerlands kommune topper den nordjyske liste og har skåret henholdsvis 64, 54 og 46 dage af liggetiderne.

Kommune
Brønderslev296dage
Frederikshavn350dage
Hjørring326dage
Jammerbugt376dage
Læsø505dage
Mariagerfjord298dage
Morsø401dage
Rebild278dage
Thisted422dage
Vesthimmerlands345dage
Aalborg172dage

 

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland