Lille by med 700 indbyggere åbner ny skolebygning

Grindsted nord for Vodskov trodser nu tendensen i en tid med mange skolesammenlægninger og indvier i morgen den nye skolebygning til Grindsted Skole.

I morgen, lørdag, kan Grindsted byde velkommen til landsbyens helt nye skolebygning, når de indvier Grindsted Skole. Det er til trods for, at skolen kun har cirka 100 elever, og Grindsted i alt har 700 indbyggere.

- Vi er meget glade for, at det er lykkedes at få sådan en stor og flot skolebygning her i Grindsted. Det viser bare, at der er fokus på landdistrikterne i kommunen. Skolen er jo en af de vigtigste dele af fællesskabet i et lokalsamfund. Grindsted er på den måde ikke en landsby, som bare sygner hen. Her er masser aktivitet og nye borgere, siger skoleleder Søren Kold Madsen. 

Det første spadestik til skolebygningen blev taget tilbage i marts 2016, hvor fire gamle pavilloner, der indtil da agerede som skolebygninger, blev revet ned.

Eleverne rykkede allerede ind i den nye skolebygning inden sommerferien, men det er først i morgen, at den officielle indvielse finder sted. 

Byggeriet af skolebygningen kostede 17 millioner kroner, og bygningen er 940 kvadratmeter stor. Den har plads til syv klasser samt en aula, et musiklokale og flere andre fællesarealer. Der bliver også opført en værkstedsbygning og en udeskole. 

Indvielsen i morgen, lørdag, finder sted fra klokken 10.00 til 13.00, hvor der vil være taler fra rådmand Tina French Nielsen, skoleleder Søren Kold Madsen og arkitekten bag skolen, Britta Hjuler. Herefter klippes det røde bånd, og der vil være rundvisning på skolen til alle interesserede. 

Eleverne kan gå på Grindsted Skole, indtil de når sjette klassetrin. Herefter skal de videre til Vodskov Skole. 


Seneste nyt

fra Nordjylland