Limfjordens kroer som bog

En ny bog sætter fokus på Limfjordens Kroer.

Limfjorden er færgekroernes land. Kroerne ligger ved de gamle overfartssteder og ladepladser, hvor varer skulle lades om fra vogn til skib, og hvor rejsende, inden broernes og bilernes ankomst, måtte vente på en færge.

Bogen "Limfjordens Kroer - en rejse i fortid og nutid" fortæller Limfjordskroernes historie, og giver et indblik i livet på kroerne i dag, hvor krodrift også er oplevelsesøkonomi.

Traditionelt var kroerne familieforetagender, som gik i arv fra generation til generation. Sådan er det stadig flere steder, men efterhånden som det omkringliggende samfund har ændret sig, er kroerne fulgt med.

- I dag udgør kroernes beliggenhed en rekreativ værdi og vi besøger dem som spisesteder, lokale samlingssteder, kursuscentre og meget mere. Kro mad indikerer i dag noget solidt og traditionelt i den bedste betydning og står helt centralt for alle Limfjordskroer, siger bogens ene redaktør Mie Buus, som har stået for de 10 portrætter af kroer i Limfjorden og indsamlet de klassiske opskrifter, som findes i bogen.

Bogen Limfjordens Kroer - en rejse i fortid og nutid fortæller i 5 kapitler om Limfjordskroernes historie og indeholder derudover opskrifter fra 10 af Limfjordens kroer.

Bogen udkommer fredag d. 7. december 2012.


Seneste nyt

fra Nordjylland