Limfjordsløb halveret

Finanskrisen rammer nu også Nordjyllands traditionsrige motionsløb, Limfjordsløbet. I år er der blot tilmeldt 1300, og det er halvt så mange, som plejer at være med. Årsagen er sparetider hos firmaer, mener arrangørerne.[size=3][/size]

Tidligere år har mange nordjyske firmaer valgt at støtte medarbejdernes lyst til at deltage i det store motionsløb ved at betale de 125 kroner, som løbstilmeldingen koster. Men i år er mange firma-deltagere slet ikke meldt til.

- Min teori er, at det er finanskrisen, der rammer. Mange virksomheder sparer de penge væk, og jeg tror, det er dum ide, for man vil kunne se det på firmaets bundlinje, hvis man har sunde medarbejdere, der løber, siger Esben Elbæk, der er løbsleder og arrangør fra Aalborg Øst Road Runners Club.

Region Nordjylland er en af de arbejdspladser, der tidligere har stillet med hele 400 løbere. I år der er ingen med, og det ærgrer regionens næstformand, Per Larsen (Kons.), som selv er ivrig motionsløber.

- Det er formentlig et økonomisk spørgsmål, og nu skal jeg selvfølgelig passe på som politiker at blande sig i personale spørgsmål, men det er et ærgerligt sted at spare, synes jeg. Og jeg vil da nævne det i regionsrådet, når vi til august skal se på budgetter, siger Per Larsen (Kons.).


Seneste nyt

fra Nordjylland