Linnemann: Ny leder skal samle fløjene

Regionsrådsmedlem Lene Linnemann (SF) håber, at SF's kommende leder kan trække partiet i en anden retning end Villy Søvndal gjorde som formand. Foto: Pressefoto, Region Nordjylland

Det nordjyske regionsrådsmedlem Lene Linnemann håber, at SF's kommende formand kan få SF tilbage på sporet.

Mens de nordjyske folketingsmedlemmer Lisbeth Bech Poulsen og Pernille Vigsø Bagge begge finder det trist, at Villy Søvndal trækker sig som formand for SF, så ser et andet medlem af partiet det som en mulighed for at få partiet på et andet spor.

Regionsrådsmedlem for SF, Lene Linnemann, håber, at Villy Søvndals afløser kan trække partiet i en anden retning.

- Hvis vi kan være heldige at få opbakning til en leder, som kan føre SF tilbage på sporet, så er det godt at han trækker sig, men får vi mere af det samme, så kan det være ligemeget. Den nuværende ledelse har trukket partiet til højre. Men hvis vi får en leder, som tør at føre selvstændig SF-politik, også når man er i regering, så er det fint, siger Lene Linnemann.

Endnu er der ingen afløser på plads, men sundhedsminister Astrid Krag samt politisk ordfører Jesper Petersen har været nævnt som mulige kandidater. Lene Linnemann mener dog ikke, at de vil være de rigtige til posten.

- Astrid Krag og Jesper Petersen er lavet af det samme som Villy Søvndal, og de har villet det samme. Jeg spår ikke det store fremgang, hvis de kommer til magten. Vi har brug for en, som kan samle fløjene. Ellers holder det jo ikke. Ellers fortsætter den her deroute jo, siger Lene Linnemann.

Flere nyheder fra TV2 Nord