Lisbeth Bech Poulsen står fast

Lisbeth Bech Poulsen står fast på sin beslutning om ikke at stemme for skatteaftalen, som regeringen har indgået med Venstre og Konservative. Og det møder opbakning i det nordjyske bagland.

Mandag meddelte Lisbeth Bech Poulsen på Facebook, at hun ikke kunne stemme for regeringens skatteaftale med Venstre og Konservative. En markant melding, der ikke vækker glæde i partiledelsen. Til gengæld er der masser af støtter i det nordjyske bagland.

- Vi var næsten hundrede mennesker samlet i går, og jeg har talt med mange i dag, og endnu har jeg kun hørt en enkelt som ikke synes, at det er rigtigt godt gået af Lisbeth. Så den er så bred den opbakning. Det skal hun bare gøre, siger Lene Linnemann (SF), der er regionsrådsmedlem.

Men i SFs folketingsgruppe er der tradition for, at man stemmer for sådanne aftaler i samlet flok. Derfor forventer gruppeformand Pernille Vigsø Bagge (SF), at hendes kollega kan tales til fornuft.

- Folk må fuldstændigt selv om, hvad de siger hvor, men jeg synes, det er vigtigt at huske på, at der er ingen andre end SF, der vil SF det godt. Vi har sådan set fjender nok i det politiske landskab. Der er ingen grund til, at vi bliver vores egne værste fjender, siger Pernille Vigsø Bagge.

Alvorlig situation

Politisk kommentator Henrik Quortrup kalder sagen for ganske usædvanlig.

- Situationen i SF er ganske alvorlig. Det siger noget om, at partiledelsen ikke har styr på tropperne. Det siger også noget om, at den her situation kan - hvis Villy Søvndal er uheldig - eskalere yderligere, siger Henrik Quortrup.

Onsdag eftermiddag mødes SFs folketingsgruppe til gruppemøde på Christiansborg. Her skal Lisbeth Bech Poulsen stå til regnskab overfor resten af gruppen.

- Lige præcis i den her svære tid for SF, der er det vigtigt at vi holder sammen. Og det håber jeg også, at vi kan snakke om, når vi skal holde gruppemøde i morgen i SF, siger Pernille Vigsø Bagge.

Står fast på udtalelser

Lisbeth Bech Poulsen selv var tirsdagen igennem svær at komme i kontakt med. Men sidst på eftermiddagen landede hun i Aalborg Lufthavn, og her fortalte hun til TV2/Nord, at hun stod ved sin udmelding om skatteaftalen.

- Jeg synes ikke, at skatteaftalen er god nok, så jeg kan ikke støtte op om den i sin helhed. Der er mange gode enkeltelementer i den, men i sin helhed synes jeg, at den er for skæv, siger Lisbeth Bech Poulsen.

- I morgen, der holder vi gruppemøde, og så venter jeg med at udtale mig yderligere, til vi har holdt det møde og kigget hinanden i øjnene i morgen, siger Lisbeth Bech Poulsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland