Litteratur i Skagen

I efterårsferien er der mulighed for at møde nogle af Danmarks mest anerkendte forfattere når SKAGEN LITTERATURFESTIVAL atter ruller sig ud.

<b>Jens Smærup Sørensen</b>
Festivalen indledtes på Skagen Bryghus søndag den 12. oktober med Jens Smærup Sørensen.

<b>Holger Drachmann</b>
Naturligvis stikker marinemaleren og lyrikeren Holger Drachmann også hovedet frem i løbet af SKAGEN LITTERATURFESTIVAL.
Dette sker tirsdag den 14. oktober når journalisten Poul Bernth causerer om Drachmanns digtning. Samtidig vil der være mulighed for at møde journalist og forfatter Morten Sabroe, der har fået stor anerkendelse for sit portræt af moderen i romanen "Du som er i himlen".

<b>Morten Sabroe</b>
Mødet med Morten Sabroe finder sted onsdag den 15. oktober på "Restaurant De 2 Have" på Grenen.

<b>Krig & kærlighed</b>
Lørdag den 18. oktober bliver alle sejl sat til, når man på det unikke Galleri TAVI under titlen KRIG & KÆRLIGHED kigger på nye romaner, der beskæftiger sig med besættelsen og 2. Verdenskrig.

<b>Rifbjerg og andre</b>
Politikens redaktør Bjørn Bredal introducerer og interviewer forfatterne Hanne Richardt Beck, Morten Brask og Klaus Rifbjerg, der med romanerne "Om så det gælder", "Havet i Theresienstadt" og "Hovedløs" kommer med deres bidrag til forståelsen af en sær og broget periode i vores nyere forhistorie.

<b>Buffet og jazz</b>
Dagen kulminerer med en lækker buffet kreeret af litteraturfestivalens faste kok, Tue Neumann.
Den indtages til akkompagnement af jazztandlægen Poul Bendixen, og temaet KRIG & KÆRLIGHED slutter af med manér, når den danske storfilm FLAMMEN & CITRONEN vises.

<b>Tilfreds formand</b>
Formanden for Litteraturfestivalen Anette Hauge udtaler:
- Jeg er utrolig tilfreds med programmet, og vi forventer at det også i år vil kunne tiltrække litteraturinteresserede sjæle fra nær og fjern. Festivalen kører nu på sit tredje år og man skal efterhånden stå tidligt op for at få billetter til de enkelte arrangementer.

Flere nyheder fra TV2 Nord