Live fra retten: 87-årig kvindes liv var i overhængende fare

Følg med, når de sidste af i alt 42 vidner skal i vidneskranken i sag om 33 påsatte brande i Fjerritslev-området. En 34-årig brandmand er tiltalt for at have startet brandene, der har forårsaget skader for over 20 millioner kroner.

Deltidsbrandmanden fra Fjerritslev, der er tiltalt for at have startet ikke mindre 33 brande i Fjerritslev-området fra marts til november sidste år, skal igen i dag sidde overfor vidner, der for nogles vedkommende er familie og gode venner. 

Det var først da der over to dage var ild i fire sommerhuse – tre på den samme vej, læs mere her ( nærmest side om side – at pressens interesse i sagen blev vakt. Var der en brandstifter på spil?

Gennem resten af oktober fortsatte brandene i stråtækte sommerhuse, hvorefter brandstifteren skiftede fokus til store halmlagre.

Hvis specialanklager Kim Kristensen ender med at overbevise sagens dommer om at følge sit ønske, er det dog hverken 10 års fængsel eller fængsel på livstid, den 34-årige ender med at få. Det er i stedet en forvaringsdom, fremgår det af anklageskriftet, der kom ud i slutningen af september.

Forvaring er straffelovens strengeste straf, og det er kun personer, der vurderes at være særligt farlige, der kan idømmes forvaring. Forvaring er ikke en behandlingsdom, og man skal i en mentalundersøgelse være fundet egnet til almindelig straf, for at kunne idømmes forvaring.

Den 34-årige tiltalte er blevet mentalundersøgt, men anklager Kim Kristensen har indtil nu ikke villet udtale sig om, hvad denne undersøgelse har vist.

liveblog

Brande i Fjerritslev


Seneste nyt

fra Nordjylland