Livø skal være grøn ø

Livø skal som den første ø i Danmark køre udelukkende på vedvarende energi.

Det er slut med dieselgeneratorer på Livø. I fremtiden skal Livø udelukkende køre på vedvarende energi som solceller, vindmøller og biogas. Den lille ø i Limfjorden bliver dermed den første i Danmark, der er helt uafhængig af fossilt brændstof.

Det kommer til at koste 14,6 millioner kroner at gøre øen klar til den nye form for energi. Miljøministeriet deler udgiften med den private partner energinet.dk, der skyder 7,3 millioner kroner i projektet.

- Med dette projekt prøver vi at stable et samarbejde på benene, der kan vise mulighederne for, at hele ø-samfund kan blive selvforsynende med vedvarende energi. Samtidig gør vores projekt Livø til Danmarks første bæredygtige ø - et minisamfund med økologisk landbrugsdrift og økologisk naturpleje. Det er et spændende projekt, og jeg håber, at vi kan samle alle de relevante samarbejdspartnere og interessenter bag projektet, siger miljøminister Ida Auken (SF).

Ministeren forventer, at det kommer til at betyde nye arbejdspladser på den lille ø, da det skønnes at antallet af overnattende gæster på øen kan stige med op til 50 procent.

Livø er ejet af miljøministeriet og har været fredet siden 1980.


Seneste nyt

fra Nordjylland