Livreddere har travlt

Hele 47 gange har livreddere ydet førstehjælp på de nordjyske strande, alene inden for de seneste to uger.

Det oplyser TrygFonden, som har kystlivreddere fire steder rundt om i Nordjylland.

Alene ved Palmestranden i Frederikshavn er der i løbet af de to uger, livreddertårnene har været åbne og bemandet, været hele 37 såkaldte førstehjælpsaktioner.

På strandene i Blokhus, Løkken og Tornby har livredderne samlet ti gange registreret at have været i førstehjælpsaktion.

Der ud over kommer en stribe såkaldt forebyggende aktioner og oplysende indsater. Alt i alt har der næsten tusind gange inden for de første to sommeruger været brug for livredderne på de fire nordjyske strande.

- Når vi rykker ud til badegæster, som er ved at bringe sig selv i fare, så handler det oftest om, at de ikke følger de 5 nationale baderåd. Nogle svømmer langt ud, selv om de ikke er habile svømmere, andre tager badedyr eller luftmadrasser med ud, når der er fralandsvind, og nogle lader deres børn bade alene uden opsyn, siger René Højer, som er ansvarlig for bade- og vandsikkerhed i TrygFonden.

TrygFonden Kystlivning er på 34 strande og havnebade rundt om i landet, og til trods for, at sommeren endnu ikke har budt på stabilt sommervejr, så har livredderne nok at se til.

Flere end 600 gange har livredderne - på landsplan - rykket ud til badegæster, som har været ved at sætte sig selv i fare, og en enkelt gang har livredderne været med til at redde liv.


Seneste nyt

fra Nordjylland