Livreddere har travlt med surfere

Surfere og kitesurfere er som nogen af de få glade for den danske sommer med vind, blæst og høje bølger, og det mærker man hos livredderne fra Trygfonden Kystlivredning.

I sidste uge rapporterede livredderne om en aktion med en surfer på Grenaa Sydstrand, som var for udmattet til selv at komme op på sit bræt, og for få dage siden kom livredderne en 55-årig mand til undsætning på Tornby Strand i Nordjylland.

Manden var taget med familien på stranden, men tog alene ud på vandet for at surfe. Livredderne lagde mærke til ham i horisonten, og kort efter forsvandt han.

- Manden har været mindst to kilometer væk, og da familien selv var nervøs, satte livredderne en aktion i gang, siger fungerende driftsleder i TrygFonden Kystlivredning, Michael Iwersen.

Inden redningshelikopteren ankom, fik livredderne igen øje på manden, som lå fladt på sit surfbræt, og de kunne afblæse eftersøgningen.
Den 55-årige mand fortalte, at han ikke kunne få sejlet op på grund af den stærke vind. Han var noget afkølet, men alligevel ved godt mod. Livredderne kunne herefter få ham sikkert ind til familien igen.

Men selv om det er en individuel sportsgren, skal man aldrig tage alene ud på vandet, siger Michael Hestbæk, der sammen med makkeren Claus Olesen skal repræsentere Danmark ved OL i Starbådsklassen i Weymounth, England.

- Man kan altid komme galt af sted, og hvis man er alene på vandet, kan det hurtigt blive kritisk, siger Michael Hestbæk.

- Når man som jeg har beskæftiget sig med sejlads og surfing i mange år, så ved man, at uanset om man er nybegynder eller garvet professionel, så er det aldrig til at forudse, hvornår faren opstår.
I 2011 gennemførte livredderne 27 livreddende aktioner.

/ritzau/


Seneste nyt

fra Nordjylland