Livreddere på Palmestranden

Mandag formiddag indviede Trygfonden et nyt livreddertårn på den berømte Palmestrand i Frederikshavn. Badesæsonen er skudt i gang.

Det nye livreddertårn på Palmestranden er udstyret med en hjertestarter, rescue boards og andet førstehjælpsudstyr, og de specialuddannede kystlivreddere vil være på vagt hver dag i dagtimerne.

- Sidste år gennemførte livredderne i TrygFonden Kystlivredning 24.556 aktioner, hvoraf vi betegner de 37 som livreddende. Det vidner om, at livredderne gør en væsentlig forskel for badegæsternes sikkerhed, siger René Højer, som er områdechef for sikkerhed og ansvarlig for bade- og vandsikkerhed i TrygFonden.

TrygFonden har i samarbejde med Statens Institut for Folkesundhed netop offentliggjort TrygFondens årlige, nationale druknestatistik. Rapporten viser blandt andet, at antallet af druknede som følge af badeulykker ikke er faldet siden 2001, og i perioden 2001-2009 skete knap hver femte drukneulykke i forbindelse med badning ved kysterne.

- Det er en rigtig god idé at lære de fem baderåd at kende og samtidig skippe de gamle myter, der fx siger, at det er sikkert at gå ud i vandet, til det når navlen. Der er ikke to strande, der er ens, fortæller René Højer.

TrygFondens fem gode baderåd

1. Lær at svømme
Hvis du ikke kan svømme, så bad kun hvor du kan bunde og i roligt vand.

2. Gå aldrig alene i vandet
Er I flere sammen i vandet, kan I holde øje med hinanden, hvis en af jer skulle komme i problemer.

3. Læs vinden og vandet
Brug dine øjne, før du går i vandet, eller spørg livredderen til råds.  

4. Lær stranden at kende
Spørg de lokale eller en livredder til råds om badeforholdene, og om der er særlige forholdsregler, du bør kende.  

5. Slip ikke børnene af syne
Hver femte badeulykke herhjemme sker for børn - og ofte pga. manglende opsyn fra en voksen. Lad derfor aldrig dit barn ude af syne.

Seneste nyt

fra Nordjylland