Livredderne er klar ved de nordjyske strande

Nu bliver det igen sikkert at gå i vandet, for den 23. juni tager kystlivredderne fra TrygFonden Kystlivredning hul på endnu en badesæson.

Sommeren lader vente lidt på sig, og det er ikke lige stranden, som nordjyderne flokkes om i det blæsende vejr. Men alligevel, så er livredderne klar, når de fredag den 23. juni bemander tårnene, og søger for, at du sikkert kan gå i vandet igen.
For at holde de badelystne danskere sikre finder man derfor flere steder livreddere langs kysten. TrygFondens Kystlivredning står klar på nogle af de mest populære badestrande landet over, hvor de vil hjælpe med lidt af hvert frem til midten af august.

Sidste år gennemførte livredderne knap 50.000 indsatser, hvoraf de 16 vurderes til at involvere personer i livsfare, lyder det fra TrygFonden.
Men livredderne redder ikke kun liv, de guider også gæsterne til at undgå skader og ulykker.

- Livredderne råder eksempelvis folk til at lade badedyr blive på land i fralandsvind, eller kontakter de badende, der er for langt fra kysten, og beder dem komme tætte på land. Der er også mindre førstehjælpsindsatser, hvis badegæsterne bliver brændt af en brandmand eller skærer sig på en sten, siger René Højer, programchef, TrygFonden.

Livreddere giver en ekstra tryghed, og derfor anbefaler TrygFonden Kystlivredning, at man altid vælger en strand, der er bemandet med livreddere.

- Der er mange smukke badestrande i Danmark, og nogle foretrækker øde steder, hvor man har stranden for sig selv. Men hvis man pludselig kommer i problemer i vandet, er der ingen til at hjælpe dig. Selvom man er en habil svømmer, kan man blive dårlig, eller strømmen kan overraske, så det sikreste er at bade steder, som er overvåget af livreddere, siger Anders Myrhøj, chef for drift og sekretariat, TrygFonden Kystlivredning. 

Selvom vejret ikke altid er badevenligt, så er der altid noget at lave for livredderne.

- Vejret spiller naturligvis en rolle for travlheden på strandene, og ofte bruger livredderne tiden imellem de rigtig gode badedage til at træne deres færdigheder og snakke med folk på stranden. Den forebyggende snak er en lige så vigtig del af jobbet, som at træde til når der opstår alvorlige situationer i vandet.

De specialuddannede livreddere holde øje med badegæsterne på strandene og havnebadene alle ugens dage fra klokken 11-19.

I Nordjylland finder du TrygFondens kystlivreddere ved følgende strande: Blokhus Strand, Løkken Strand, Tversted Strand, Sønderstrand i Skagen, Tornby Strand, Grenaa Sydstrand, Palmestranden i Frederikshavn. 


Seneste nyt

fra Nordjylland