Livsfarligt: Fem unge hoppede i Limfjorden

Politi advarer nordjyder mod at hoppe i Limfjorden efter udrykninger til fem tilfælde natten til lørdag.

Tre gange i løbet af natten til lørdag og lørdag morgen blev Nordjyllands Politi og redningsmandskab kaldt ud til Limfjorden, hvor unge mennesker hoppede i vandet.

- Det er både forbudt og dødsensfarligt, og jeg kan ikke advare nok imod, at man hopper i Limfjorden. Vi har jo før set, at folk er døde, efter de er hoppet i vandet. Man kan blive fanget af stærk strøm eller blive udmattet, for der er faktisk langt over på den modsatte side, siger vagtchef hos Nordjyllands Politi, Per Jørgensen.

Nattens første alarm kom ved 3.30-tiden hvor en ung mand var kravlet op på Limfjordsbroen og hoppet i vandet. Tilsyneladende på grund af kærestesorger. Politi og beredskab sendte en del redningsmandskab til stedet, men den unge mand fik reddet sig selv i land.

Et par timer senere var den gal igen. Her hoppede to unge mænd i fjorden på Aalborgsiden med intention om at svømme over til den anden side af vandet. Og det lykkes faktisk.

- De var hoppet nøgne i vandet, og klarede turen over fjorden. Vi havde så en patrulje ude, der ventede på mændene på Nørresundbysiden, fortæller vagtchefen.

Kun en halv time efter kom endnu en alarm. Her hoppede to mænd i vandet på Aalborgsiden for at svømme de 600 meter over til Nørresundby. De klarede dog ikke turen og vendte tilbage til kajen, hvor politiet modtog dem.

- De er alle fem blevet sigtet for at hoppe i fjorden, fordi det er forbudt - medmindre myndigheder har givet tilladelse til det for eksempel ved arrangementer. Så de unge får alle en bøde på mindst 1000 kroner, fortæller vagtchef Per Jørgensen.


Seneste nyt

fra Nordjylland