Lodsejere kræver penge på bordet

Flere af de lodsejere, der ventes at blive berørt af en kommende tredje Limfjordsforbindelse, kræver handling nu og en økonomisk kompensation fra staten.

- Vi venter nu på 12. år og ved ikke om, vi er købte eller solgte i det her projekt. Det er uanstændigt fra politisk side at sætte borgere i den situation så længe, siger Preben Zimmer, der er en af de mange lodsejere, som bliver ramt, hvis en vestlig forbindelse over Limfjorden bliver til noget.

Nu slår lodsejerne på Skelvej i Vestbjerg endnu et slag for at de vil eksproprieres, det vil sige, at de vil have at staten skal købe dem ud af deres egne ejendomme.

- Så kan vi blive sat fri, for som det er nu, er vi stavnsbundne til vores ejendomme. Og man kan jo lave en aftale med staten om, at de, der gerne vil blive boende, kan sidde til leje, indtil politikerne finder ud af om de vil have den linjeføring eller ej, siger Preben Zimmer.

Ifølge ejendomsmægler Palle Ørtoft, Nybolig, vil staten skulle smide omkring 75 millioner kroner på bordet til de omkring 25 berørte lodsejere, hvis man vælger at ekspropriere området.

- Der er nogle ejendomme på strækningen, der er en større formue værd end andre, men mit umiddelbare bud ligger på 75 millioner kroner, siger Palle Ørtoft.

For lodsejerne, der nu gennem 12 år har levet med truslen om at skulle forlade hus og hjem til fordel for en tredje Limfjordsforbindelse hængende over hovedet, vil det skabe ro, både på det mentale og økonomiske plan.

- Mange går jo og frygter pludselig ikke at kunne blive boende for eksempel på grund af sygdom eller arbejdsløshed, og så har vi jo ingen muligheder. Der er ingen, der vil købe ejendomme, der er krydset af som vores, som ejendomme der kan ligge i vejen for en linjeføring for en ny Limfjordsforbindelse, siger Preben Zimmer.


Seneste nyt

fra Nordjylland