Løbsk vindmølle er standset

En vindmølle ved Øster Doense løb mandag løbsk, men er tirsdag nu standset op og får udskiftet vingerne.

En vindmølle ved Øster Doense tæt på Hobro mistede mandag eftermiddag sin bremsekraft, og vingerne susede derfor rundt med op til 350 kilometer i timen. 

Tirsdag er møllen standset op, og en vindmølletekniker er nu gået i gang med at udskifte vingerne på møllen. 

- Møllen har været i fuld drift, og så er akslen knækket. Det får vingerne til at løbe løbsk, hvorefter vingetipperne knækker og ryger af, siger Kjeld Rasmussen, vindmølletekniker hos KR Montage. 

Kjeld Rasmussen forklarer, at fejlen er sket på grund af slitage, og det ikke ville have været muligt at spotte det ved et servicetjek. Han skal nu igang med at reparere møllen.

- Møllen er snart klar igen. Den skal bare have en ny gearkasse, et fodleje og et sæt vinger, siger Kjeld Rasmussen. 

Område blev afspærret

Meldingen om vindmøllen gik mandag ind til Nordjyllands Beredskab, der valgte at spærre området af og sætte en bil på tværs af den nærmeste grusvej for at sikre eventuelle forbipassagerende for nedstyrtningsfare. 

- Den drejer tre gange så hurtigt rundt som de andre vindmøller derude. Jeg har talt med et par montører, som var derude, og de fortalte, at bremserne simpelthen var stået af. De kunne ikke gøre noget for at stoppe den, sagde Jes Caspar Mortensen, indsatsleder hos Nordjyllands Beredskab, til TV2 Nord.

Nærmeste hus er omkring 800 meter fra vindmøllen, og der var dermed ingen fare for ejendommens beboere.

- Det er et øde område med marker omkring, så der er ikke nogen, som færdes omkring vindmøllen. Sandsynligheden for at vingerne falder af er ikke stor, og hvis det sker, så vil ingen være tæt nok på, til at det vil være farligt, sagde Jes Caspar Mortensen.

Vingespidserne røg af vindmøllen og ligger nu på jorden. 

Seneste nyt

fra Nordjylland