Løgstør jubler over udsigten til mere nærpoliti

Nærpolitistationen i Løgstør lukkede for to år siden. Nu ser borgerne frem til igen at få politi i gaderne.

Der kommer mere politi i lokalområderne. Sådan lød det mandag fra justitsminister, Søren Pape Poulsen, da han fremlagde regeringens nye politiudspil.

Og det glæder borgerne i Løgstør.

- Det ville jo være rart. Bare sådan en lokal landbetjent, det ville være godt, siger Jens Andreasen som er borger i Løgstør.

Nærpolitistationen blev for to år siden nedlagt i Løgstør, og derfor ser Nordjyllands Politi nu frem til at kunne være mere tilstede i byer som Løgstør.

- Vi ønsker at være meget tilstede i lokalområder og i hele politikredsen. Og når politikredsen har en geografi som i Nordjylland, så kræver det altså mandskab, siger politidirektør hos Nordjyllands Politi, Anne Marie Roum Svendsen.

På landsplan arbejder 250 betjente som lokalbetjente, og det tal vil justitsministeren nu hæve til 400.

Men de nye lokalbetjente skal ikke forvente at have faste kontorer.

- De skal ud og være der, hvor borgerne er og ikke der, hvor vi tilfældigvis har et lejemål. De skal køre rundt med deres mobile stationer og være en del af torvedag i Hirtshals og Sindal By Night, og hvor der ellers måtte være et behov for vores tilstedeværelse, siger Anne Marie Roum Svendsen.

I Nordjylland forventes det, at der allerede ved udgangen af 2019 vil være lokalbetjente på fire mobile politistationer. De tilknyttes Hjørring, Frederikshavn, Aalborg og Hobro.


Seneste nyt

fra Nordjylland