Løgstør Muslingefestival skrotter plastikken: Nu er (næsten) al servicen miljørigtig

Engangsservice lavet af plastik er fortid ved Muslingefestivalen i Løgstør. Nu er både bestik og tallerkener bionedbrydelige.

Weekenden igennem har Løgstør været i feststemning. Den årlige Muslingefestival er løbet af stablen og i år i en noget mere miljørigtig udgave end før.

De mange gæster er nemlig (delvist) blevet budt på nydampede limfjordsmuslinger serveret på bionedbrydelige tallerkener med bionedbrydeligt bestik til.

- Det er lavet af affaldsprodukter fra sukkerrør, så de kan bare smides ud sammen med maden, forklarer Mona Gregersen, der er medarrangør af Løgstør Muslingefestival.

- Det er fantastisk

Og det nye tiltag mødes med stor begejstring hos de gæster TV2 Nord mødte på festivalens sidste dag.

- Det er miljøvenligt, det er fantastisk. Og muslingerne er jo også miljøvenlige, så det kan ikke være bedre, lyder det fra Eva Hadberg fra Ærø.

Eva Hadbergs mand Leif mener nu godt, det kan være lidt bedre:

- Det er nok kun starten, det her. Vi skal have noget mere af det.

Vin i papirkrus

Løgstør Muslingefestival overvejer næste år at stille krav til de stadeholdere, der er en del af festivalen, men det behøves de ikke gøre overfor Glenholm Vingård, der allerede i år serverer smagsprøver i papirkrus.

- Det har irriteret mig i mange år, men nu kan vi få de her i papir og den er helt tæt, forklarer Hans Jørgen Madsen, mens han viser de små kopper frem.

Plastiklagrene skal bruges

Helt plastikfri var årets udgave af Løgstør Muslingefestival ikke. Lagrene med plastikservice skulle nemlig bruges op inden de bionedbrydelige tallerkener kunne tages i brug, men fra næste år er festivalen helt fri for plastik.

- Det har vi prioriteret at vi vil bruge penge på - og nu har vi brugt al vores plastik, lyder det fra Mona Gregersen.


Seneste nyt

fra Nordjylland