Løkken-mægler konkurs efter Tyrkiet-fadæse

Ejendomsmægleren fra Blokhus og Løkken er færdig som forretningsmand - Fritz Bredvig blev dømt til at betale erstatning for at have snydt danske kunder for ferieboliger i Tyrkiet, og nu er han erklæret konkurs.

Torsdag eftermiddag var det officielt slut for tidligere ejendomsmægler Fritz Bredvig fra Løkken. Efter en årelang retssag og et millionstort erstatningskrav på grund af svindel med ferieboliger i Alanya i Tyrkiet blev Fritz Bredvig torsdag i sidste uge erklæret konkurs.

Konkursen kommer i kølvandet på den dom, han fik i Vestre Landsret i starten af september i år. Her blev han pålagt at betale cirka ni millioner kroner i erstatning til de købere af feriehuse i Tyrkiet, som Bredvig i en årrække formidlede, men som køberne aldrig fik et skøde på.

De ni millioner er dog vokset til cirka 11,5 millioner kroner med renter og sagsomkostninger, oplyser Corna Levin Munch fra Kirk Larsen Ascanius, som er kurator i konkursboet. Og det er et beløb, Fritz Bredvig ikke har kunnet betale - derfor begærede de snydte ferieboligkøbere ham konkurs ved Skifteretten i Hjørring.

- Det tager tid at gøre den slags bo op. Vi skal undersøge aktiver i både Danmark og Tyrkiet og forsøge at sælge dem bedst muligt. Det kan godt tage et år eller mere, oplyser Corna Levin Munch.

Fritz Bredvid er også tidligere dømt for ikke at have overholdt sine pligter som ejendomsmægler. Han står ikke længere som kontaktperson ved ejendomsmæglerfirmaet Bredvig, der har kontorer i Løkken og Blokhus.


Seneste nyt

fra Nordjylland