Lønstigning på vej til Aalborg-politikere

Udvalgsmedlemmer og -formænd kan se frem til en klækkelig lønstigning hvis Magistraten i Aalborg mandag stemmer et forslag om nye vederlag igennem.

1. januar 2017 steg vederlaget - lønnen - til landets borgmestre med svimlende 31,4 procent. Det betyder at Thomas Kastrup-Larsen (Soc. dem.), der er borgmester i Nordjyllands mest folkerige kommune - Aalborg - skifter en løn på 825.939 kroner om året ud med en løn på på cirka 1,1 millioner kroner om året.

Selvom lønstigningen lyder voldsom skal den ses i lyset af at de danske borgmestres løn ikke er steget siden 1994, og med den store lønstigning, der trådte i kraft 1. januar i år er borgmestrene således blot blevet givet, hvad de ville have fået, hvis deres løn havde fulgt prisudviklingen gennem årene. Og sådan bliver det også fremover.

Lønstigningen til borgmestrene giver samtidig kommunerne mulighed for at hæve vederlaget til rådmænd, udvalgsformænd og viceborgmesteren i kommunen, og det er der lagt op til at man gør i Aalborg. Med samme procentsats som borgmesterens løn er steget. Det ventes magistraten i Aalborg Kommune at godkende ved deres møde 9. januar.

Således står udvalgsmedlemmer af de stående udvalg, Børn- og Ungeudvalget sammen med viceborgmester Daniel Nyboe Andersen (Rad. V.) og formændene for Folkeoplysningsudvalget og Børn- og Ungeudvalget til at modtage en samlet stigning i vederlaget på 489.000 kroner. Samlet set vil de berørte politikere og udvalgsmedlemmer og -formænd få vederlag for 2.043.545,68 kroner.

Viceborgmester Daniel Nyboe Andersen (Rad. V.) kommer fremover til at modtage 110.467,12 kroner. Det svarer til 10 procent af borgmester Thomas Kastrup-Larsens vederlag og er af samme størrelse som det vederlag formanden for Folkeoplysningsudvalget vil få.

Formanden for Børn- og Ungeudvalget Mette Ekstrøm (Soc. dem.) kan se frem til det dobbelte beløb - 220.634,24 kroner.

2. viceborgmester i Aalborg Kommune Mads Sølver Pedersen (Venstre) modtager ikke et fast vederlag for sit hverv, men honoreres årligt for sine aktiviteter i det forgangne år. Det er også en beslutning, der skal tages på mødet 9. januar, og her står Mads Sølver Pedersen til at modtage 9430 kroner .


Seneste nyt

fra Nordjylland