Løse hjulbolte spreder frygt i Nørresundby

En beboer på Kløvervej i Nørresundby fik lørdag løsnet hjulboltene på sin bil. Det er livsfarligt, og fænomenet spreder sig, advarer politiet.

Så skete det igen. Den livsfarlige trend, hvor ukendte gerningsmænd løsner hjulboltene på intetanendes biler er på voldsom fremgang i Nordjylland. Lørdag ramte det en en beboer på Kløvervej i Nørresundby, som heldigvis fik stoppet bilen, inden der skete noget alvorligt.

- Jeg kunne mærke med det samme, at der var noget galt, siger manden, der ikke ønsker sig navn frem. (Hans navn er kendt af redaktionen, red.)

Hos Nordjyllands Politi ser man alvorligt på den farlige trend, som spreder sig.

- Det er livsfarligt at løsne nogens hjulbolte. I værste fald kan bilerne tabe hjulet, forulykke, forårsage personskader og folk miste livet. Vi får flere og flere anmeldelser ind fra hele politikredsen, så det er rigtigt alvorligt, siger vicepolitiinspektør Niels Kronborg.

Han afviser dermed, at der kan være tale om en enkelt gerningsmænd.

- Vi får anmeldelser både fra Aars, Hadsund, Hjørring, Aalborg og andre steder i oplandet, så vi kan desværre udelukket at det bare en person, der har fået en dårlig idé, forklarer han.

På Kløvervej spreder frygten sig over hækkene.

- Nu er vi jo nødt til at tjekke hjulene flere gange om dagen, inden vi sætter os bag rattet, siger en nabo til den forurettede, Sonja Klint.

Den opfordring mener politiet, man skal tage alvorlig.

- Det er en god idé lige at gå ud og tjekke sine hjulbolte, inden man kører - ligesom man skal tjekke sit lys. Og hvis der er nogen, der har pillet ved bilen så ring til politiet, opfordrer Niels Kronborg.

På Kløvervej er Sonja Klint bange for, at et tabt hjul ikke kun går ud over dem, der sidder i bilen.

- Man er nok heldig, hvis det kun går over en selv. Det kan jo gå ud over mange andre uskyldige mennesker - bare fordi nogen går rundt og laver sådan nogle drengestreger, siger hun.

Hun opfordrer gerningsmændene til at finde noget andet at give sig til.

- Jeg synes, de skulle have noget andet at give sig til. Noget mere fornuftigt. De kunne begynde at gå til folkedans, det bliver man glad af. Man kan da ikke blive glad af at ødelægge andres biler og førlighed.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland