Løsning på lægemangel: Tal med din læge over nettet

En tredjedel af alle konsultationer i Region Nordjylland skal være digitale inden for tre år. Hejdoktor.dk er en af udbyderne.

Manglen på læger i Nordjylland er nu så stor, at der er behov for alternative løsninger.

Nye digitale løsninger kan være vejen frem, og derfor kigger man i Region Nordjylland på mulighederne for videokonsultation.

Et af de firmaer, der er på banen, hedder Hejdoktor.dk, og her har man et halvt års erfaring med videokonsultation. Teamet bag hjemmesiden er så tilfredse med resultatet og antallet af patienter, at det nu præsenterer sine erfaringer for Region Nordjylland.

- Man kan se hinanden, og lægen kan se dig. Det er en speciallæge i almen medicin, fuldstændig som du kender det fra din egen praktiserende læge, forklarer medinvestor i Hejdoktor.dk, Thomas Tøttrup.

quote Man kan se hinanden, og lægen kan se dig. Det er en speciallæge i almen medicin, fuldstændig som du kender det fra din egen praktiserende læge.

Thomas Tøttrup, medinvestor, Hejdoktor.dk

Åbent til klokken 22

Lægerne på Hejdoktor.dk kan kontaktes fra klokken 16-22 og altså uden for lægernes normale åbningstid. Det har sine fordele, oplever flere af brugerne.

En af de glade patienter er Louise Riise med en familie på fem, som bruger Hejdoktor.dk til at forny recepter og andre lægefaglige spørgsmål. Som for nylig, da mindstebarnet faldt og slog hul på knæet.

- Så kan lægen i den anden ende se såret og sige, at ”I renser det bare og sætter et plaster på”. Så sparer vi en tur til lægevagten – en tur på to timer, og ventetiden ved lægevagten, siger Louise Riise og supplerer rosen:

- Jeg ser det som et godt supplement til hverdagen, når der opstår noget pludseligt – og så har de jo åbent om aftenen, lyder det.

Flest spørgsmål om pinlige emner

Det har sine fordele, at man som patient ikke skal sidde direkte over for en læge. At se ham på en skærm åbner op for de mere pinlige spørgsmål, erfarer en af lægerne hos Hejdoktor.dk, Jakob Maraldo.

- Vi får mange intime spørgsmål om hæmorider og hudproblemer som udslæt, eksem og modermærker, folk gerne vil have set på, siger net-lægen.

Region Nordjylland har bestemt, at en tredjedel af alle konsultationer skal være understøttet digitalt inden for de næste tre år.

- Der er talt med Hejdoktor.dk og andre firmaer, som kan levere forskellige løsninger, men der er ikke indgået nogen aftaler, siger formand for Region Nordjylland, Ulla Astman (Socialdemokraterne). Hun roser fleksibiliteten ved videokonsultationerne.

PLO, Praktiserende Lægers Organisation i Nordjylland, har ikke ønsket at kommentere på regionens interesse i videokonsultationer.


Seneste nyt

fra Nordjylland