Lokal net-krig

Der er startet en net-krig i kampen om de nordjyske læsere på nettet.

Nordjyske Medier sætter hårdt mod hårdt og åbner lokale hjemmesider i de største nordjyske byer i direkte konkurrence mod de mindre lokale net-sider.

- Det her er ikke noget vi har lavet hen 'over night'. Det er noget vi har talt om længe og det er en naturlig del af udvikingen når man sidder i et mediehus, siger redaktionschef Inger Lise Jønsson fra Nordjyske Medier.

Nordjyskes to nye sider er startet op, hvor Kanal Hjørring og Kanal Frederikshavn har været de sidste to år. Det kommer ikke bag på Kanal Frederikshavns redaktør, at Nordjyske har valgt at starte der.

- Jeg er da heller ikke i tvivl om, hvad Nordjyskes dagsorden er. Det er jo som med al andet konkurrence, der dukker op i Nordjyskes område, så vil de have os lukket, siger Michael Frederiksen, redaktør på Kanal Frederikshavn.

Hos Kanal Frederikshavn er de klar til at tage kampen op mod mediehuset. De udkommer med Kanal Brønderslev om knap to uger.

- Vi må bare tage handsken op og kæmpe det bedste vi har lært, og blive ved med og forhåbentlig levere noget, der er bedre end det nordjyske kommer til at levere, siger Michael Frederiksen.

Mens der bliver hård kamp om læserne mener begge parter, at de er forskellige fra hinanden.

- Et af de steder hvor vi er rigtig glade, det er jo vores evne til at få de lokale borgere til at kommentere artiklerne og debattere på kryds og tværs, siger Michael Frederiksen

- Nordjyske: vores er jo i et stort samspil med brugerne, vi har jo blandt andet alle foreninger med inde der kan få deres eget undersite på vores lokale nærsite, siger Inger Lise Jønsson.

TV2 Nord indgår i øvrigt selv i et lokalt medienetværk med flere små aviser på nettet - heri blandt Kanal Frederikshavn.


Seneste nyt

fra Nordjylland