Lokalaftale på vej i Aalborg

Giv os en lokal arbejdstidsaftale. Sådan lyder kravet i et brev, som en fælles fagbevægelse sammen med Aalborg Lærerforening har sendt til byrådet i Aalborg.

En rundspørge blandt de elleve nordjyske kommuner, som TV2 Nord har lavet fredag, viser, at knap halvdelen af kommunerne er villige til at efterkomme lærernes krav, om at der skal laves lokale arbejdstidsaftaler.

I Aalborg har lærerforeningen sendt kravet til byrådet og tilbagemeldingen om, at kommunen gerne laver en aftale vækker glæde blandt lærerne.

På Sofiendalskolen i Aalborg håber man, at Aalborg Kommune og lærerforeningen også når i mål med den lokalaftale, som kommunen nu siger, at de er klar til at være med i.

quote Jeg tror, at tiden er kommet til, at vi skal prøve at række hånden ud til hinanden og mødes i nogle fælles aftaler,

Thomas Kastrup-Larsen, Borgmester, Aalborg Kommune

- Der er brug for en aftale, så lærerne har tid til at forberede sig, så undervisningen kan få den kvalitet, den fortjener, siger Jakob Andersen, der er lærer på Sofiendalskolen.

Det ser ud til, at dén drøm kommer et skridt nærmere. Kommunen er allerede klar til at drøfte lokalaftalen på et magistratmøde.

- Jeg tror, at tiden er kommet til, at vi skal prøve at række hånden ud til hinanden og mødes i nogle fælles aftaler. Så kan vi jo starte her lokalt, og så håber jeg meget på - og det ved jeg KL arbejder hårdt for - at vi kan få en fælles aftale på længere sigt med det kommissionsarbejde, der skal i gang, siger Thomas Kastrup-Larsen, der er borgmester i Aalborg Kommune.

Aalborg Kommune er ikke den eneste kommune, der er åben overfor en lokalaftale. TV2 Nord har fredag ringet til alle de nordjyske kommuner, og spurgt om deres holdning til at lave en lokalaftale med lærerne.

Fem kommuner er positive overfor en lokalaftale, og nogle af dem har allerede aftaler med lærerne. Fem andre kommuner siger måske, mens en enkelt kommune ikke umiddelbart er positiv overfor en lokalaftale.

I Aalborg glæder formanden for lærerforeningen sig over udsigten til en lokalaftale.

- Jeg tror på, at det er med til at bibeholde og opbygge endnu mere tillid, samarbejde og retfærdighed. Det synes jeg, er vigtigt. Men det er jo noget rod, hvis alle render og laver lokalaftaler i stedet for at holde sig til én stor fælles aftale, siger Karsten Simonsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland