Lokalbaner kan blive ramt af konflikt – I dag mødes parterne

Foto: Nordjyske Jernbaner

8.000 nordjyske togpassagerer risikerer af blive berørt at konflikten, hvis ikke der findes en løsning.

Torsdag formiddag skal Dansk Jernbaneforbund og KL mødes til forhandlinger med det formål at opnå en aftale, og afværge den konflikt, der ellers træder i kraft på mandag.

Nordjyske Jernbaner står for størstedelen af togtrafikken fra Skørping til Skagen, og derfor kan en mulig konflikt blandt de ansatte lamme store dele af den nordjyske togtrafik.

Vi har sagt nej til en arbejdsdag, hvor man kan møde op på sit job og skal holde sin pause med det samme. 

Henrik Horup, Dansk Jernbaneforbund

De ansatte hos lokalbanerne stemte nej til overenskomsten, og hvis ikke parterne finder en løsning, kan op mod 35.000 passagerer blive ramt på landsplan. I Nordjylland menes 8.000 passagerer at blive berørt af en eventuel konflikt. 

Konflikten handler om de ansattes arbejdstidsregler.

Læs også Nej til OK18: Jernbaneansatte kan ende i konflikt

- Vi har sagt nej til en arbejdsdag, hvor man kan møde op på sit job og skal holde sin pause med det samme. Det er meget vigtigt for en lokomotivfører, at man også midt på dagen får mulighed for at restituere og komme væk fra arbejdet. Det kan man altså ikke, når man lægger ud med at holde sin pause for så at være kørende resten af dagen - kun afbrudt af nogle ganske få minutter, siger Henrik Horup, der er formand for Dansk Jernbaneforbund, til TV 2 News.

KL og Dansk Jernbaneforbund mødes til forhandlinger torsdag klokken 10 i København.

Her kan Nordjylland blive ramt

00:38 Luk video

 

 

Flere nyheder fra TV2 Nord