Lokale fødevarer hitter

Vi skal huske de lokale producenter, og det har nordjyderne fået mulighed for i weekenden. Lørdag og søndag, var der fødevaremesse på Knivholt Hovedgård ved Frederikshavn.

Knivholt Hovedgård ved Frederikshavn har hele weekenden været vært for Huset.th's fødevaremesse. Her havde over 50 nordjyske fødevareproducenter sat stande op for at vise, hvilke specielle varer, de laver. Og der blev budt på masser af smagsprøver.

- Det er rigtig dejligt at være her og møde alle de mennesker og fortælle om det håndværk, som vi laver, og som rent faktisk gør os stolte, siger Line Vandkjær. Hun er kvægavler fra Hjørring og avler en helt speciel race. Hun har krydset en angus-ko med en japansk ko for at få mørt kød med fedt, der nærmest smelter på tungen.

Det er første gang, at den gamle gård er vært for fødevaremessen, og meningen med messen er at gøre opmærksom på de lokale producenter.

- Vil vil gerne give de små producenter en mulighed for at komme ud og vise deres ting frem. Og vi vil gerne vise forbrugerne, hvilke muligheder der er for at købe lokalt i deres område, siger Jimi Kristensen, der står bag fødevaremessen.

Messen har over weekend haft besøg af omkring 3600 nordjyder.


Seneste nyt

fra Nordjylland