Lokale vækstcentre risikerer nedlæggelse: - Det er en katastrofe

Erhverv Væksthimmerland frygter for lokale virksomheder, efter Forenklingsudvalget har præsenteret sin rapport om erhvervsfremme.

- Det er en katastrofe.

Sådan lyder den kontante melding fra erhvervschef Dan Skovgaard hos Erhverv Væksthimmerland - det lokale vækstcenter i Vesthimmerlands Kommune.

Et nyt udspil fra erhvervsministeriet vil lukke de kommunale vækstcentre og flytte rådgivningen ind til de regionale erhvervshuse. I Nordjylland betyder det, at de kommunale vækstcentre flyttes ind til Aalborg, og det kan gå udover det lokale erhvervsliv ude i landkommunerne. 

- Forslaget om at lukke det lokale niveau, synes jeg, er rigtig skræmmende. Meget af det, der sker i kommuner som vores, er baseret på, at man kender hinanden. Det vil man ikke gøre, hvis man sidder på et kontor i Aalborg, siger Dan Skovgaard.

Den bekymring deler direktør vindue- og dørvirksomheden Outline i Farsø Jens Sørensen.

- Jeg er rigtig bange for, at vi bliver en lille spiller i et stort centralt center, der måske ligger i Aalborg, i forhold til i dag, hvor vi er en mellemstor spiller, siger Jens Sørensen.

- Jeg er bange for, at når vi har brug for support eller sparring, så er de for langt væk. Det kan godt være, at jeg kan ringe til et telefonnummer i Aalborg, men gad vide, om de overhovedet er klar over, hvem vi er. 

Vil stoppe væksten

Vækstcentret i Vesthimmerland opsøger selv lokale virksomheder og giver dem sparring og gode råd til at vækste. Samtidig fungerer de som bindeled mellem virksomhederne, så de kan drage nytte af hinandens erfaringer. 

- Den yderste konsekvens af at lukke vækstcentrene vil være manglende vækst, tab af arbejdspladser og tilbagegang. Det modsatte af drømmen om at udvikle erhvervslivet i provinsen, siger Dan Skovgaard.

Borgmesteren i Vesthimmerlands Kommune, Per Bach Laursen (V), er også utilfreds med forslaget.

- Det kan betyde, at der er nogle virksomheder, som vi ikke får med. Eksempelvis en masse håndværkervirksomheder, som er startet i det små, og de er startet med hjælp fra Erhverv Væksthimmerland, så den del kan jeg ikke se, at vi kan få løst, hvis vi ikke kan arbejde med det selv, siger Per Bach Laursen. 

Vækstcentret hjælper årligt mellem 150-200 virksomheder med 1-1 rådgivning.


Seneste nyt

fra Nordjylland