Lokale vandregrupper er stor succes

Der er stigende interesse for at vandre, og derfor inviterer RebildPorten til vandreweekend.

Flot natur, refleksion og nærvær. En vandretur kan give ny energi, og flere og flere snører skoene og går ture i det danske landskab.

- Danskerne har opdaget, at naturvandring giver gode oplevelser, og mange mennesker går en dagstur med rygsæk. Vi har efterhånden fået så mange kvalitetsstier, at folk er begyndt at få øjnene op for dem, siger Steen Kobberø-Hansen, der er formand for Dansk Vandrelaug, som oplever stigende medlemstal.

Blandt andet Rebild Bakker er et yndet mål for lokale og turister.

- Vores smukke vandreruter tiltrækker både nationale og internationale besøgende, og de giver samtidig øget bosætning, siger Leon Sebbelin, der er borgmester for Radikale Venstre i Rebild Kommune.

Succesen med vandreruterne har fået RebildPorten til at invitere guidede vandreture i weekenden 2. og 3. november. Vandreweekenden byder på ture fra to kilometer til ti kilometer.

Vandreeksperter på besøg

I september var tyske vandreeksperter på ture flere steder i Nordjylland for at vandre på regionens tre certificerede premiumruter – nemlig Mariagerfjord Panoramaruten, vandreruten i Tranum-Fosdal og Rebild Bakker Ruten.

I Tyskland er cirka 60 procent af befolkningen mere eller mindre aktive vandrere, og gode vandreruter kan lokke turister til.

- Vores tyske gæster vil formentlig blive overrasket over hvor forskelligartet Danmark også kan se ud, når de bevæger sig ind i landskaberne. De har typisk et billede af Danmark fra ferier langs Vestkysten, sagde rekreativ konsulent Lise Holt, Jammerbugt Kommune, i den forbindelse.


Seneste nyt

fra Nordjylland